Komatsu 825TX

Smidig och skonsam

Komatsu 825TX

Komatsu 825TX är gallringsspecialisten som är kraftfull men ändå kompakt. Låg vikt, framkomlighet och styrka är exempel på faktorer som alla bidrar med långsiktig produktivitet.

Egenskaper

Nyhet - Smart Crane som tillval!

Nu kan alla våra skotare utrustas med Smart Crane, med fördelar som enklare krankörning, bättre ork, distinkt precision och högre produktivitet.

Klicka här för mer information om Smart Crane

Spårningsram

En viktig faktor när det gäller gallring är att maskinen har så liten spåravvikelse som möjligt, det vill säga att bakhjulen följer framhjulen så nära som möjligt när maskinen svänger. En maskin med liten spåravvikelse blir mer skonsam då den ger smalare körvägar vid fullt styrutslag och föraren därmed kan göra en smalare väg mellan träden. Med en smidigare maskin minskar också risken för skador på kvarvarande bestånd när föraren ska manövrera i trånga utrymmen. 


Gallringsgrind och gallringsbankar

Lastutrymmet har optimerats för gallring med en särskild grind och särskilda bankar. Både grinden och bankarna har en inåtriktad lutning på 5 grader i toppen för att vara så smidiga som möjligt i trånga utrymmen. Det minskar risken för att slå i kvarvarande bestånd när maskinen gungar i sidled i oländig terräng.

Utmärkt sikt i alla riktningar

I gallring är det extra viktigt att föraren har en bra överblick över både den omgivande skogen och var maskinen är i förhållande till varje enskilt träd. Därför är sikten i gallringsskotarna, liksom i alla Komatsuskotare, utmärkt i alla riktningar – så väl över huven och ner mot hjulen som över lastutrymmet och trädtopparna. Detta gör att föraren kan känna sig trygg med att inte skada kvarvarande bestånd.

En kran som gör jobbet lätt

Våra skotarkranar har en unik design och är till 100 % optimerade för Komatsu-skotare. Den välmatchande kombinationen av maskin, kran, hydraulik och gripare ger en skotare med hög produktivitet och god tillförlitlighet. Kranarnas design innebär ett minimum av utstickande delar, exempelvis vår design av teleskoparmen, vilket hjälper till att skydda kvarvarande bestånd i gallring. De har också en mycket skyddad slangdragning i form av vår ProTec-länk, vilket ger högre tillförlitlighet.

Specifikationer

825TX

Översikt

A. Bredd

Med 600/50x22,5 däck: 2 600 mm

B. Längd, total

9 380 mm (med den korta bakramen)

C. Längd, framaxel till styrmidja

1 900 mm, 2 150 mm med spårningsram

D. Längd, styrmidja till bakaxel

2 900 mm, 2 650 mm (med spårningsram)

E. Transporthöjd

3 800 mm (med slangar och däckkompression)

F. Markfrigång, vid styrled

580 mm

Anmärkning

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

Från 14 580 kg

Allmän info

AGCO Power, 4-cylindrig dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V (Europa och EPA Tier 4F (Nordamerika)

Slagvolym

4,9 l

Effekt

127 kW DIN vid 1 900 rpm.

Vridmoment

750 Nm vid 1 500 rpm

Bränsletank

145 l

Bruttolast

9 000 kg

Lastarea

3,9 m²

Kran

Komatsu 105F

Räckvidd

7.7 m / 9.5 m /10 m

Lyftmoment, brutto

103 kNm

Vridmoment, brutto

28,7 kNm

Rotator

G121/GT151

Grip

Komatsu G28

Flöde

280 l/min vid 2 000 rpm

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 140 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0 - ca 25 km/h

Dragkraft

150 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.