Om Komatsu

Creating value together

Som en av världens ledande tillverkare av skogs-, entreprenad-, gruv- och anläggningsmaskiner har Komatsu funnits vid din sida under ett helt sekel och erbjudit unik kvalitet, trygghet, kunskap och support.

Det som präglar vårt arbetssätt, från innovation till tillverkning, är partnerskapet med dig som kund. Tillsammans skapar vi lösningarna som behövs för att uppnå en hållbar framtid för människor, företag och vår planet.

Komatsu Forest

Komatsu Forest är sedan 2004 en del i Komatsu-koncernen men har ända sedan 1961 varit synonymt med innovationer och lösningar för ett hållbart skogsbruk. Som en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner är vi verksamma på alla viktiga skogsmarknader runt om i världen. Hos oss hittar du en samarbetspartner du kan lita på och som erbjuder ett komplett utbud av maskiner, tjänster, service och reservdelar för det moderna skogsbruket.

Vårt gemensamma engagemang i att förbättra arbetsdagen i skogen bidrar till att skapa de lösningar som behövs för ett hållbart skogsbruk. Tillsammans skapar vi värde inte bara för dig utan även kommande generationer.

Vi tror på att ge tillbaka

En av våra grundprinciper är att ge tillbaka och återinvestera inte bara i de samhällen där vi bor och verkar, utan i hela samhället.

Människor + produkt + teknik

Vi är partners genom hela ekvationen: människor + produkt + teknik. Komatsu handlar om att bygga partnerskap, där samhällets, kundernas och andra intressenters behov sätts i första rummet. Därefter samarbetar vi för att skapa nya lösningar, lösa svårigheter  och skapa värde för kommande generationer.


Vår historia

Våra rötter sträcker sig över 100 år tillbaka i tiden, till en grönskande skog nära Komatsu City i Japan. Vår grundare, Meitaro Takeuchi, var ägare till en nedläggningshotad gruva och hade en unik humanitär vision. Han ville höja invånarnas livskvalitet, både för samtida och kommande generationer, samt skapa en näring som kunde växa med samhället. Med drivkraften att etablera industriell teknologi i landet grundade han ett nytt företag (Komatsu) som drog nytta av de yrkeskunskaper som fanns hos de lokala invånarna.

Med den drivkraften som grund har Komatsu under årens lopp medvetet investerat i både spetskompetens och strategiska förvärv och på så sätt fört samman smarta människor och ledande teknik från världens alla hörn. Detta med den gemensamma målbilden att partnerskap är det bästa sättet att lösa problem på och möta samhällets behov. Tillsammans skapar vi lösningarna som behövs för att uppnå en hållbar framtid för människor, företag och vår planet.

Genom tillverkning och innovativ teknologi skapar vi värde som verkar för att möjliggöra en hållbar framtid där människor, verksamheter och vår planet utvecklas tillsammans.

 

Korta fakta

  • Komatsu grundades 1921 i Japan
  • Umeå Mekaniska bildades i Umeå 1961
  • 2004 tog Komatsu steget in i skogsbranschen och Komatsu Forest AB grundades
  • Komatsu har mer än 60 000 anställda runt om i världen, varav ca 1 650 inom Komatsu Forest
  • Komatsu Forest huvudkontor ligger i Umeå, Sverige
  • Produktionsenhet för hjulgående skogsmaskiner och skördaraggregat finns i Umeå