Samarbeten och projekt

Grunden i vår verksamhet är partnerskap – där samhällets, våra kunders och andra intressenters behov sätts först. Tillsammans arbetar vi för att skapa nya lösningar, lösa svårigheter och skapa värde för kommande generationer. Våra partnerskap och samarbetsprojekt ligger helt i linje med vårt hållbarhetsarbete.

 

Pågående projekt

Centipede forwarder

Ett gemensamt projekt för en bättre morgondag

Centipede projektet

En ny typ av skogsmaskin kör just nu omkring i de svenska skogarna. Den kombinerar skonsamhet, ökad produktivitet samt förbättrad förarmiljö och är ett resultat av ett stort samverkansprojekt mellan åtta svenska skogsbolag och Komatsu Forest.
Skogstekniska klustret logo

Mot framtidens skogsbruk

Skogstekniska klustret

Skogstekniska Klustret är en ekonomisk förening med tio medlemsföretag som tillsammans sysselsätter över 1 000 personer. Hjärtat i verksamheten är innovationssystemet, där medlemsföretagen kopplas ihop med till exempel forskare, studenter, startups, skogsbolag och finansiärer – och sedan hjälper dem att driva projekt som utvecklar skogsbruket.
Agrarsense logotype

För hållbart jord- och skogsbruk

AGRARSENSE projektet

Ett nytt projekt tar jord- och skogsbruksrelaterad produktivitet till nästa nivå. Intressentgruppen kommer att utveckla europeisk toppmodern teknik för både elektroniska komponenter och system för framtida behov, bygga upp europeisk resistens inom kritiska sektorer och starkt bidra till hållbarhetsmål och begränsningar av klimatförändringar.
Viable Business hub logo

Ett samverkansinitiativ för att öka hållbarheten

Viable Business Hub

Viable Business Hub är en nyskapande och omfattande samverkanssatsning, där industriföretag från norra Sverige samlats för att gemensamt arbeta för ökad hållbarhet. Den breda uppslutningen och ett holistiskt perspektiv gör att vi kan åstadkomma stor skillnad.