Komatsu simulatorer

Bli en mästare på din verklighet

Simulatorer är effektiva vid mängdträning innan man börjar köra riktiga maskiner i skogen. För redan erfarna förare är simulatorkörning en möjlighet att testa nya metoder som kan ge ökad effektivitet och produktivitet.

Oavsett vilket gäller det att simulatorkörningen liknar den riktiga körningen så mycket som möjligt. I våra simulatorer uppför sig maskinerna på samma sätt som de gör i skogen. Det handlar exempelvis om hur aggregatet beter sig vid anläggningen till trädet eller hur stockarna rör sig vid skotning. Och skogen kan se ut precis som den gör där du kör. Du väljer själv terräng, landskap och trädslag.

Utbildningsprogrammet i simulatorn tar föraren genom grundutbildning till full körning i skogen och utbildaren kan enkelt följa utvecklingen från en egen arbetsstation. Simulatorerna finns i tio språkversioner och även som laptopmodell. En nyhet är VR-optionen, där man kan ta körupplevelsen till en ny nivå genom VR-teknik.
Komatsu simulator for machine training

Träna i grupp och samarbeta

Med multiplayer-funktionen kan två simulatorer köra i samma vy. Det är exempelvis möjligt för en skotare och skördare att samarbeta och statistiken kan visa lagresultatet.

Smart lärande med lärarstation

En separat lärarstation ger bättre överblick och interaktion med föraren. Läraren kan exempelvis pausa simulationen, spela in videoklipp och skapa kommentarer med tidsstämpel.

Skräddarsy landskap och skogsbestånd

Genom att välja trädslag, terräng och skogstäthet kan föraren träna i samma förhållanden som man möter i skogen. Välj mellan björk, tall, gran och eukalyptus..

Kör med alla nya maskiner

Träna körning i alla våra skördare och skotare med många olika maskinoptioner. Välj mellan standardkran och combikran, aggregat av S-typ och C-typ samt med eller utan flerträdshantering.

Genom länken nedan får du tillgång till Komatsu Forests simulatorportal där du kan hitta detaljerad information om våra simulatorer, göra offertförfrågan eller kontakta supporten. Portalen är en extern webbsida som vårt dotterbolag Oryx Simulations hanterar å våra vägnar.