Varsamma jättar

Vi utvecklar maskiner för att möta samhällets behov

Dåtid, nutid och framtid - allt handlar om gemenskap.

År 1921 grundade Meitaro Takeuchi vårt företag i staden som delar vårt namn, Komatsu. Han gjorde det för att skapa arbete åt det lokala samhället efter nedläggningen av en närliggande koppargruva.

I mer än ett sekel har vår koppling till de samhällen där vi är verksamma varit kärnan i vår verksamhet. Det guidar oss i allt vi gör, från hur vi tänker kring innovation och hur vi anställer och utbildar nya medarbetare runt om i världen till hur vi bygger relationer med våra kunder.

Idag har vi kommit en lång väg från där vi började. Vi har utvecklats till ett globalt företag med en mångfald av medarbetare med olika nationaliteter och trosuppfattningar. Och det är genom att utnyttja potentialen i alla våra olika talanger och unika perspektiv som vi växer och utvecklas.

Vi utforskar och hjälper till att flytta fram teknologins gränser genom att utveckla smarta anläggningsmaskiner och autonoma gruvtruckar, skapa elektriska bulldozers för undervattensbruk och vi har till och med utformat en grävmaskin som kan arbeta på månen. Våra produkter och lösningar stödjer de branscher som är avgörande för den pågående utvecklingen av moderna samhällen.

För våra kunder inom skogsbruk, anläggning och gruvdrift tillverkar vi stora maskiner som tar sig an ännu större utmaningar, varsamma jättar som möter samhällets behov.

Vår övertygelse är att när människor förenas av ett gemensamt mål händer det verkligt anmärkningsvärda. I samhällen över hela världen drivs vi av att skapa värde genom tillverkning och innovativ teknologi för att möjliggöra en hållbar framtid där människor, företag och vår planet utvecklas tillsammans.

Genom att utnyttja vår kollektiva expertis för att nå längre är vi trogna vårt varumärkeslöfte: Att skapa värde tillsammans.

Lär dig mer om vilka vi är.