Tillval skördare

För en ännu mer lönsam och bekväm arbetsdag

En standardutrustad Komatsu-skördare ger hög produktivitet som den är. Men för att ytterligare öka produktiviteten finns ett antal valmöjligheter som kan väljas till maskinen. Nedan följer ett urval av våra mest populära tillval för skördare.

Smart Crane Harvesters

Smart Crane

Krankörning när den är som enklast

För en skördarförare är en lättmanövrerad kran en viktig del i en produktiv arbetsdag. Med Komatsu Smart Crane styrs kranen – från lyftarmen ända ut i teleskoparmens spets – med en enda mjuk spakrörelse.

Tack vare kranens följsamhet och precision är det lätt att styra aggregatet precis rätt, vilket gör att föraren kan arbeta på ett avslappnat sätt. En avslappnad förare orkar hålla en jämn och hög produktion under dagen samtidigt som orken finns kvar vid arbetsdagens slut. Det är fördelar som kommer att märkas på både lönsamheten och förarens välmående!
Autolev advanced

Autolev Advanced

Dämpning av hårda smällar

Till alla våra skördare finns möjlighet att välja till hyttfjädringen Komatsu Autolev Advanced som har en teknik lika enkel som genial. Hyttfjädringen är hydraulisk och funktionerna styrs av MaxiXT. Resultatet blir en effektiv dämpning av hårda smällar
Hyttalternativ

Hyttalternativ

För extra komfort

Föraren spenderar mycket tid i hytten och en hållbar förarmiljö är viktigt för att varje dag ska vara produktiv. Vi har ett brett utbud av extrautrustning för att göra arbetsplatsen, hytten, ännu mer bekväm och välfungerande. Exempel är: Komatsu Comfort Controls avancerade handkontroller, luftventilerad stol, roterbar stol 180°, golvvärme, solskydd, radio med Bluetooth och handsfree-stöd. MediaZone, matlådevärmare, kylbox, fjärrstyrd nyckel, extra arbetsbelysning, pekskärm etc.

 

 
Tillval skördare Belysning

Arbetsbelysning

Ännu bättre belysning

Att ha riktigt bra sikt när är förstås viktigt för arbete med skogsmaskin. Inte bara för att kunna utföra de utmanande arbetsuppgifterna på bästa sätt, utan också för att orka arbeta långa skift utan att bli trött. För att förbättra maskinens belysning ytterligare kan den utrustas med LED-lampor. Med LED-belysning får du ett starkt och naturligt ljus med låg energiförbrukning. LED-tekniken anses även vara mycket tillförlitlig eftersom LED-lamporna har en mycket lång livslängd. Det är dessutom möjligt att ytterligare förbättra maskinbelysningen med extra LED-strålkastare på hytten, kranen och bakramen.
Flerträdshantering

Tillval för skördaraggregat

Optimerade skördaraggregat

Aggregatet är kanske den viktigaste delen på en skördare. Vi erbjuder ett brett utbud av skördaraggregat som alla är unikt utformade för att passa specifika skördarmodeller. Aggregaten kan också utrustad med extra tillval som ytterligare ökar produktiviteten. Exempel är: flerträdshantering, Eco-GLS, valbara matarhjul, extra mätpunkt för ökad mätnoggrannhet (S-aggregat), automatisk eller manuell kedjesträckning, separat kontrollerat el-hydrauliskt mäthjul, extra knivar, etc.


Hand holding phone with mini harvester and forest

MaxiFleet

Vårt Fleet Management-system

MaxiFleet är ett unikt webbaserat Fleet Management-system för skogsmaskiner. Kombinationen av avancerad webb- och mobilteknik och våra fem årtionden av skogsexpetis gör MaxiFleet till ett naturligt nästa steg för ökad produktivitet. MaxiFleet gör det möjligt att lokalisera alla maskiner, se varje maskins status, övervaka produktions- och maskinformation, samordna/optimera hela maskinflottan samt utföra proaktiva serviceinsatser. Systemet ger dig full översyn via din smartphone, surfplatta eller dator.