Smart Crane för skördare

Krankörning när den är som enklast

För en skördarförare är en lättmanövrerad kran en viktig del i en produktiv arbetsdag. Varje rörelse som kan förenklas bidrar till ökad produktion och i slutändan ökad lönsamhet. Nu tar vi enkelheten i kranstyrningen ett steg längre när vi introducerar Komatsu Smart Crane för skördare, där teleskopfunktionen sköts automatiskt. Hela kranrörelsen sker som en enhet, från lyftarmen ända ut i spetsen av teleskoparmen. Resultatet är snabbare och enklare krankörning liksom en mer avslappnad och effektiv förare.

Precision i varje rörelse

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Presentation av Smart Crane för skördare

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Mjuk och exakt rörelse

Just precisionen och följsamheten är en av de stora fördelarna med Smart Crane. Föraren styr enkelt aggregatet dit det ska, genom en mjuk men exakt rörelse, vilket bidrar till ett mer avslappnat arbetssätt. En avslappnad förare orkar hålla fokus längre och kan jobba mer produktivt sett till en hel arbetsdag. 

Enklare krankörning

Med den automatiska styrningen av teleskoparmen blir det ännu enklare att styra kranen rätt – en enda spakrörelse styr kranen från full räckvidd ända in till maskinen. Det ger en bättre förarergonomi och bidrar också till att föraren är piggare vid dagens slut. En annan fördel med den förenklade kranstyrningen är att det blir enklare för en ovan förare att lära upp sig och snabbt bli duktig på krankörning.