Komatsu 951XC

Produktiv slutavverkningsskördare med utmärkta klättringsegenskaper

Komatsu 951XC

Komatsu 951XC är en stabil och kraftfull maskin, framtagen speciellt för avverkning i brant och utmanande terräng. Navreduktioner, den kompakta designen och ett stort arbetsområde är bara några av fördelarna.

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Ta dig fram oavsett terräng

En viktig fördel vid avverkning i kuperad terräng är nivelleringsfunktionen för kran och hytt, som gör maskinen stark även i lutning. Detta är något som alla Komatsu-skördare har, men det är en extra stor fördel vid arbete i brant terräng eftersom kranen annars tappar svängkraft av att arbeta i motlut. Maskinens stabilitet gör också att det går att jobba mer effektivt på lång räckvidd.

Alla Komatsu-skördare har en boggi med integrerade portaler för god markfrigång och förarkomfort. Boggin har också en integrerad balansfunktion som gör att maskinen har god prestanda i såväl brant terräng som på marker med dålig bärighet.

Lågt marktryck och hög stabilitet

XC-maskinerna är särskilt lämpade för avverkning i kuperad terräng och svaga markförhållanden. Tack vare designen med åtta hjul får våra XC-maskiner ett lägre marktryck, vilket gör dem mer skonsamma.

En annan viktig faktor vid körning i brant terräng är stabiliteten. Tack vare Komatsu-konceptet har våra maskiner en design som bidrar till att göra dem till några av marknadens mest stabilda skördare. XC-maskinerna tar detta ett steg längre - de har en dubbelpendlande boggi på bakramen, vilket säkerställer att maskinen följer ojämnheter i terrängen på ett smidigt och följsamt sätt, samtidigt som det ger väldigt bra framkomlighet i svåra terrängförhållanden.

En hytt att trivas i

Komatsu-skördare har en högpresterande förarmiljö med många goda egenskaper som hjälper dig att ha en bra dag på jobbet. 

Hytten är stor och rymlig med utmärkt sikt och bra förvaringsmöjligheter för dina viktigaste saker. Förarstolen är ergonomiskt utformad med bra stöd för ryggen och möjligheter att justera efter dina preferenser. Tack vare hyttens nivelleringsfunktion sitter du också rakt, även i brant terräng, vilket betyder att du kan arbeta på ett avslappnad sätt och känna dig mer energisk vid arbetsdagens slut.

Arbetshydraulik att räkna med

3PS - en arbetshydraulik att räkna med 3PS är vårt innovativa hydraulsystem som ser till att du har kapacitet att göra flera moment samtidigt - med maximal hydrauleffekt. Du kan till exempel svänga kranen, mata fram stocken och förflytta maskinen på samma gång. Gör du i stället moment som kräver mindre kraft så används bara delar av systemet, vilket leder till lägre energiförluster och därmed lägre bränsleförbrukning. En plånboksvänlig innovation, helt enkelt!

Systemet har förfinats med en ny arbetshydraulik som gör att motorn upplevs starkare och dessutom ger maskinen snabbare matning från start till maxhastighet.

Specifikationer

951XC

Översikt

A. Bredd

Med 710/45x26,5 hjul: 2980 mm

B. Längd, total

8015 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

1930 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

2150 mm

E. Transporthöjd

3980 mm (med max bakåtlutad hytt 3940 mm)

F. Markfrigång vid styrled

708 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

Från 23275 kg

Allmän info

AGCO Power, 6-cylinder dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

7,4 l

Effekt

214 kW DIN vid 1 850 rpm.

Vridmoment

1 280 Nm vid 1 500 rpm.

Bränsletank

466 l

Modell och räckvidd

270H: 8.7 m, 10,3 m

Lyftmoment, brutto

275 kNm

Vridmoment, brutto

60 kNm

Rekommenderade aggregat

C124, S132, C144, S172, C164. För kort räckvidd: C202, C202E

Flöde

528 l/min vid 1 600 rpm

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0 - ca 21 km/h

Dragkraft

242 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.