Komatsu 951

Kraftfull skördare för slutavverkning

Komatsu 951

Vår största 6-hjuliga skördare är både produktiv och kraftfull, optimerad för slutavverkning. Den har hög prestanda och den starka kranen klarar av att bära riktigt stora aggregat.

Egenskaper

Komatsu 951

Skräddarsydd utifrån din arbetsdag

-Välj mellan två kranlängder: 10,3/8,7 m (fast räckvidd)

-Det finns flera produktiva aggregat i olika storlekar att välja mellan. Komatsu C164 har tagits fram för att vara en perfekt kombination med Komatsu 951.

-Hjulen i storleksklass 28,5” i kombination med den stora boggin, gör att maskinen tar hinder på ett bra sätt.
Komatsu 951

Optimerad för slutavverkning

Våra slutavverkningsskördare är utformade för att leverera hög produktivitet vid varje arbetspass samtidigt som de ändå är smidiga för sin storlek.

Den kraftfulla motorn i kombination med den höga dragkraften gör att du enkelt tar dig fram, även i besvärlig terräng. Boggins utformning med portaler och integrerad balansfunktion bidrar dessutom till god markfrigång och hög förarkomfort. Den bidrar också till god prestanda i såväl brant terräng som på marker med dålig bärighet.

Kranen är vår starkaste modell med en lyftkraft som gör att du kan jobba effektivt, även med våra största aggregat.
Komatsu 951

Arbetshydraulik att räkna med

3PS är vårt innovativa hydraulsystem som ser till att du har kapacitet att göra flera moment samtidigt - med maximal hydrauleffekt. Du kan till exempel svänga kranen, mata fram stocken och förflytta maskinen på samma gång. Gör du i stället moment som kräver mindre kraft så används bara delar av systemet, vilket leder till lägre energiförluster och därmed lägre bränsleförbrukning. En plånboksvänlig innovation, helt enkelt!

3PS finns på alla våra skördare, men den är särskilt användbar i slutavverkning där det finns plats att utföra flera moment samtidigt.

Exempel på skördartillval

Komatsu 951

Rätt aggregat för varje avverkningsuppdrag

Valet av aggregat börjar alltid med vilka förutsättningar du har att jobba med ute i skogen. Det finns alla sorters träd och de bär med sig olika utmaningar som behöver just sin speciella lösning.

Med vårt breda utbud har vi aggregat som är specialiserade på olika typer av skog och som lämpar sig för allt från förstagallring till slutavverkning av de största träden.

Till Komatsu 951 kan du välja mellan aggregaten:
C124, S132, C144, S162E, C164, S172, C202, C202E

Komatsu 901

Ge hytten det lilla extra

Skördarhytten är ergonomiskt utformad med många bekväma funktioner, för att du ska trivas bra på jobbet. Det finns dessutom ett brett utbud av extrautrustning för dig som vill skräddarsy din arbetsplats efter dina önskemål. Några exempel på tillval ser du nedan, fler kan du hitta i broschyren.

-Sekvensstyrning för såväl EME som minispakar
-Invändig belysning i golv samt läslampa på böjbar arm
-Radio med Bluetooth och handsfree-stöd
-Matlådevärmare
-Kylbox
-Solskydd
-Uttagbar golvmatta

Visste du förresten att förvaringsutrymmet i panelen bakom förarstolen går att använda för att kyla flaskor med dricka? Perfekt för att kunna svalka sig under varma dagar.

Hood guard two versions

Skyddsbåge till huven i två utföranden

För att skydda motorhuven mot yttre påverkan finns det en valbar skyddsbåge. Den erbjuds i två utföranden, en standard och en förstärkt skyddsbåge.

Den förstärkta skyddsbågen sitter infäst i ramen och är tillverkad i kraftigare rördimensioner än standardutförandet av tillvalet. Denna variant är delbar på mitten och när motorhuven ska öppnas lossar föraren på det kraftiga spännet och tippar skyddsbågens delar utåt åt varsitt håll.

Vid val av standard eller förstärkt skyddsbåge kan skördaren också utrustas med extra brandsäkerhet i form av två brandsläckare på 9 kg samt kratta, spade och spett.

Smart Crane Harvesters

Krankörning när den är som enklast

För en skördarförare är en lättmanövrerad kran en viktig del i en produktiv arbetsdag. Med Komatsu Smart Crane styrs kranen – från lyftarmen ända ut i teleskoparmens spets – med en enda mjuk spakrörelse.

Tack vare kranens följsamhet och precision är det lätt att styra aggregatet precis rätt, vilket gör att föraren kan arbeta på ett avslappnat sätt. En avslappnad förare orkar hålla en jämn och hög produktion under dagen samtidigt som orken finns kvar vid arbetsdagens slut. Det är fördelar som kommer att märkas på både lönsamheten och förarens välmående!

MaxiFleet

Lämna inget åt slumpen

Med den digitala tjänsten MaxiFleet får du ett heltäckande verktyg som förenklar din arbetsdag – oavsett om din maskinpark består av en eller hundra skogsmaskiner. MaxiFleet hjälper dig att hålla koll på dina maskiner, samarbeta med kollegor eller fatta trygga beslut baserat på fakta.

MaxiFleet Precision mindre

Precision

Tack vare den tekniska utvecklingen i satellitpositioneringssystemet GNSS så kan MaxiFleet nu visa maskinens position med någon centimeters felmarginal, vilket ligger till grund för det nya och spännande området Precision.

Det finns flera praktiska funktioner inom Precision, så som möjligheten att skapa exakta, digitala staket för att markera gränser runt avverkningsobjekt eller skyddsområden. Med hjälp av stamkodsvisualisering är det enklare att klassficera träd baserat på biologisk mångfald.

Läs mer om Precision här och mer om stamkodsvisualisering här. Hör produktchefen för Connected products berätta mer om Precision i denna video.

Specifikationer

951

Översikt

Skördare Komatsu 951 med mått
A. Bredd

Med 710/70x34 däck: 3 060 mm

B. Längd, total

8 285 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

2 300 m

D. Längd, styrmidja till bakaxel

1 850 mm

E. Transporthöjd

3985 mm till hyttens tak, rak hytt. 3945 mm bakåtlutad med tiltad ljusramphyttaket, rak hytt. Båda måtten med däckkompressioner.

F. Markfrigång vid styrled

665 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

från 22 790 kg

Allmän info

AGCO Power, 6-cyl, dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

7,4 l

Effekt

214 kW DIN vid 1 850 r/min

Vridmoment

1 280 Nm vid 1 500 r/min

Bränsletank

ca 529 l

Modell och räckvidd

270H: 8,7 m/10,3 m

Lyftmoment, brutto

275 kNm

Vridmoment, brutto

60 kNm

Rekommenderade aggregat

C124, S132, C144, S172, C164

Flöde

528 l/min vid 1 600 r/min

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0 - ca 24 km/h

Dragkraft

222 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Produktfilm 951