Komatsu 931XC

Lågt marktryck – hög stabilitet, oavsett terräng

Komatsu 931XC

Effektiv allroundskördare för dig som jobbar i brant och tuff terräng. Designen med 8 hjul ger både extra stabilitet och lägre marktryck, vilket är mer skonsamt i känsliga marker.

Egenskaper

931XC

Skräddarsydd utifrån din arbetsdag

-Välj mellan tre kranlängder: 8,7/10/11 m

-Det finns flera produktiva aggregat att välja mellan, för allt från sena gallringar till slutavverkning.
Komatsu 931

Perfekt för kombinationsuppdrag

Våra allround-maskiner är flexibla och mångsidiga och passar dig som både kör i sena gallringar och lättare slutavverkning.

Designen är smidig men kraftfull och 230H-kranen gör att skördaren blir väldigt stark på långa räckvidder. Denna kran är också lämplig för aggregat med flerträdshantering.

Hjulen i storleksklass 26,5” tar hinder i terrängen på ett väldigt bra sätt, samtidigt som de också jobbar bra i snö.
Komatsu 951

Arbetshydraulik att räkna med

3PS är vårt innovativa hydraulsystem som ser till att du har kapacitet att göra flera moment samtidigt - med maximal hydrauleffekt. Du kan till exempel svänga kranen, mata fram stocken och förflytta maskinen på samma gång. Gör du i stället moment som kräver mindre kraft så används bara delar av systemet, vilket leder till lägre energiförluster och därmed lägre bränsleförbrukning. En plånboksvänlig innovation, helt enkelt!

3PS finns på alla våra skördare, men den är särskilt användbar i slutavverkning där det finns plats att utföra flera moment samtidigt.
Komatsu 951XC

Lågt marktryck och hög stabilitet

XC-maskinerna är särskilt lämpade för avverkning i kuperad terräng och svaga markförhållanden. Tack vare designen med åtta hjul får våra XC-maskiner ett lägre marktryck, vilket gör dem mer skonsamma.

En annan viktig faktor vid körning i brant terräng är stabiliteten. Tack vare Komatsu-konceptet har våra maskiner en design som bidrar till att göra dem till några av marknadens mest stabilda skördare. XC-maskinerna tar detta ett steg längre - de har en dubbelpendlande boggi på bakramen, vilket säkerställer att maskinen följer ojämnheter i terrängen på ett smidigt och följsamt sätt, samtidigt som det ger väldigt bra framkomlighet i svåra terrängförhållanden.

Exempel på skördartillval

931XC

Rätt aggregat för varje avverkningsuppdrag

Valet av aggregat börjar alltid med vilka förutsättningar du har att jobba med ute i skogen. Det finns alla sorters träd och de bär med sig olika utmaningar som behöver just sin speciella lösning.

Med vårt breda utbud har vi aggregat som är specialiserade på olika typer av skog och som lämpar sig för allt från förstagallring till slutavverkning av de största träden.

Till Komatsu 931XC kan du välja mellan aggregaten:
S92, C93, C124, S132, C144, 370E, S162E

Komatsu 901

Ge hytten det lilla extra

Skördarhytten är ergonomiskt utformad med många bekväma funktioner, för att du ska trivas bra på jobbet. Det finns dessutom ett brett utbud av extrautrustning för dig som vill skräddarsy din arbetsplats efter dina önskemål. Några exempel på tillval ser du nedan, fler kan du hitta i broschyren.

-Sekvensstyrning för såväl EME som minispakar
-Invändig belysning i golv samt läslampa på böjbar arm
-Radio med Bluetooth och handsfree-stöd
-Matlådevärmare
-Kylbox
-Solskydd
-Uttagbar golvmatta

Visste du förresten att förvaringsutrymmet i panelen bakom förarstolen går att använda för att kyla flaskor med dricka? Perfekt för att kunna svalka sig under varma dagar.

Smart Crane Harvesters

Krankörning när den är som enklast

För en skördarförare är en lättmanövrerad kran en viktig del i en produktiv arbetsdag. Med Komatsu Smart Crane styrs kranen – från lyftarmen ända ut i teleskoparmens spets – med en enda mjuk spakrörelse.

Tack vare kranens följsamhet och precision är det lätt att styra aggregatet precis rätt, vilket gör att föraren kan arbeta på ett avslappnat sätt. En avslappnad förare orkar hålla en jämn och hög produktion under dagen samtidigt som orken finns kvar vid arbetsdagens slut. Det är fördelar som kommer att märkas på både lönsamheten och förarens välmående!

MaxiFleet

Lämna inget åt slumpen

Med den digitala tjänsten MaxiFleet får du ett heltäckande verktyg som förenklar din arbetsdag – oavsett om din maskinpark består av en eller hundra skogsmaskiner. MaxiFleet hjälper dig att hålla koll på dina maskiner, samarbeta med kollegor eller fatta trygga beslut baserat på fakta.

MaxiFleet Precision mindre

Precision

Tack vare den tekniska utvecklingen i satellitpositioneringssystemet GNSS så kan MaxiFleet nu visa maskinens position med någon centimeters felmarginal, vilket ligger till grund för det nya och spännande området Precision.

Det finns flera praktiska funktioner inom Precision, så som möjligheten att skapa exakta, digitala staket för att markera gränser runt avverkningsobjekt eller skyddsområden. Med hjälp av stamkodsvisualisering är det enklare att klassficera träd baserat på biologisk mångfald.

Läs mer om Precision här och mer om stamkodsvisualisering här. Hör produktchefen för Connected products berätta mer om Precision i denna video.

Specifikationer

931XC

Översikt

Skördare Komatsu 931XC med mått
A. Bredd

Med 600/55x26,5 däck: 2 776 mm.

B. Längd, total

8 015 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

1 930 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

2 150 mm

E. Transporthöjd

3975 mm till hyttens tak, rak hytt. 3930 mm bakåtlutad med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompressioner.

F. Markfrigång vid styrled

705 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

från 21 900 kg

Allmän info

AGCO POWER, 6-cylinder, dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

7,4 l

Effekt

190 kW DIN vid 1 850 r/min

Vridmoment

1130 Nm vid 1 500 r/min

Bränsletank

480 l

Modell och räckvidd

230H: 8.7 m, 10 m, 11 m

Lyftmoment, brutto

230 kNm

Vridmoment, brutto

54 kNm

Rekommenderade aggregat

S92, C93, C124, S132, C144

Flöde

528 l/min vid 1 600 r/min

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0- ca 20 km/h

Dragkraft

200 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Produktfilm 931XC