Komatsu 931XC

Åttahjulig skördare för extrema förhållanden

Komatsu 931XC

Komatsu 931XC är en kraftfull och stabil skördare med lågt marktryck. Med sina åtta hjul är förarkomforten hög, markskadorna mindre och framkomligheten riktigt bra i brant terräng.

Egenskaper

Ökad terrängframkomlighet

Förbättrad terrängframkomlighet, genom högre markfrigång samt bättre dragkraft och styrkraft.

Marknadens största hydraulkapacitet

931XC har Komatsus unika 3-pumpshydraulik. Det betyder att du får marknadens största totala hydraulkapacitet på 736 liter. Dessutom gör den unika tryck- och flödesoptimeringen att du kan arbeta betydligt snabbare utan att tappa kraft på vissa funktioner. Tvärtom kan du nu göra fler kran- och aggregatoperationer samtidigt med maximal hydrauleffekt, t ex samtidigt svänga kranen, mata ut stocken och förflytta maskinen, till optimalt låg bränsleförbrukning.

Maximerad produktivitet

En imponerande grunddragkraft på 200 kN och en unik samverkan mellan motor, styrsystem och kraftöverföring. Den hydrostatiska, kraftoptimerande transmissionen hos 931XC gör att motorkraften utnyttjas maximalt vilket ger stora fördelar i lutningar och svårframkomlig terräng. Du får dessutom flera förinställda och arbetsoptimerande körlägen. Resultatet blir maximal produktivitet och nytta ur varje hästkraft och liter diesel.

Den stabilaste skördaren

Det som gör Komatsus åttahjuliga skördare till de stabilaste är ett koncept som kombinerar gammalt och nytt. Som grund finns det väl beprövade konceptet med en stel styrmidja och en pendelaxel som jobbar tillsammans med hyttens tiltcylindrar. På 931XC kombineras den oscillerande pendelaxeln med Komatsu Comfort Boggie, vilket sänker tyngdpunkten för maskinen och ökar markkontakten. Den unika dubbelpendlande boggin ger en bra avvägning mellan att vara effektiv i mjuka marker och god framkomlighet i brant terräng.

Fantastisk förarmiljö

Den högpresterande förarmiljön hos Komatsu 931XC är unik i flera avseenden. Exempel på de många fördelarna är större hyttvolym, bättre sikt, smartare skärmplacering och fjärrkontroll/nyckel för styrning av huvudström och hyttvärmning. Likaså bättre förvaring, optimerad klimatanläggning, belysning samt tre spaksystem inklusive EME att välja mellan. Som tillval har du dessutom vår unika hyttfjädring Autolev Advanced och en komplett mediahubb (MediaZone) med såväl USB- som AUX-ingångar.

Specifikationer

931XC

Översikt

Skördare Komatsu 931XC med mått
A. Bredd

Med 600/55x26,5 däck: 2 776 mm.

B. Längd, total

8 015 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

1 930 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

2 150 mm

E. Transporthöjd

3975 mm till hyttens tak, rak hytt. 3930 mm bakåtlutad med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompressioner.

F. Markfrigång vid styrled

705 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

från 21 900 kg

Allmän info

AGCO POWER, 6-cylinder, dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

7,4 l

Effekt

190 kW DIN vid 1 850 r/min

Vridmoment

1130 Nm vid 1 500 r/min

Bränsletank

480 l

Modell och räckvidd

230H: 8.7 m, 10 m, 11 m

Lyftmoment, brutto

230 kNm

Vridmoment, brutto

54 kNm

Rekommenderade aggregat

S92, C93, C124, S132, C144

Flöde

528 l/min vid 1 600 r/min

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0- ca 20 km/h

Dragkraft

200 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.