Komatsu 931

Kraftfull allround-maskin

Komatsu 931

Kombinationen av smidighet och styrka gör Komatsu 931 till en riktigt kraftfull allround-maskin. Den fungerar lika bra i sena gallringar som i slutavverkningar.

Egenskaper

Komatsu 931

Skräddarsydd utifrån din arbetsdag

-Välj mellan tre kranlängder: 8,7/10/11 m

-Det finns flera produktiva aggregat att välja mellan, för allt från sena gallringar till slutavverkning.

-Komatsu 931 är en 6-hjulig maskin. Designen gör att den är smidigare att manövrera och tar mindre plats i trånga utrymmen, jämfört med en 8-hjulig maskin.
Komatsu 901

Skonsam och smidig i gallring

Vid gallring i täta skogar är det viktigt med en skördare som enkelt och smidigt tar sig fram samtidigt som den skonar kvarvarande bestånd.

Våra gallringsskördare är utformade för att göra just detta. Med sin nätta storlek kan de köra i trånga utrymmen och både hytt och kran är designade med mjuka övergångar som minskar risken för att skada kvarvarande träd.

En annan fördel är vår välbeprövade parallellkran, som förenklar kranarbetet. Tack vare kombinationen av styrka och snabbhet bidrar den också till ett effektivt arbetssätt.
Komatsu 931

Perfekt för kombinationsuppdrag

Våra allround-maskiner är flexibla och mångsidiga och passar dig som både kör i sena gallringar och lättare slutavverkning.

Designen är smidig men kraftfull och 230H-kranen gör att skördaren blir väldigt stark på långa räckvidder. Denna kran är också lämplig för aggregat med flerträdshantering.

Hjulen i storleksklass 26,5” tar hinder i terrängen på ett väldigt bra sätt, samtidigt som de också jobbar bra i snö.

Exempel på skördartillval

931

Rätt aggregat för varje avverkningsuppdrag

Valet av aggregat börjar alltid med vilka förutsättningar du har att jobba med ute i skogen. Det finns alla sorters träd och de bär med sig olika utmaningar som behöver just sin speciella lösning.

Med vårt breda utbud har vi aggregat som är specialiserade på olika typer av skog och som lämpar sig för allt från förstagallring till slutavverkning av de största träden.

Till Komatsu 931 kan du välja mellan aggregaten:
S92, C93, C124, S132, C144, 370E

Komatsu 901

Ge hytten det lilla extra

Skördarhytten är ergonomiskt utformad med många bekväma funktioner, för att du ska trivas bra på jobbet. Det finns dessutom ett brett utbud av extrautrustning för dig som vill skräddarsy din arbetsplats efter dina önskemål. Några exempel på tillval ser du nedan, fler kan du hitta i broschyren.

-Sekvensstyrning för såväl EME som minispakar
-Invändig belysning i golv samt läslampa på böjbar arm
-Radio med Bluetooth och handsfree-stöd
-Matlådevärmare
-Kylbox
-Solskydd
-Uttagbar golvmatta

Visste du förresten att förvaringsutrymmet i panelen bakom förarstolen går att använda för att kyla flaskor med dricka? Perfekt för att kunna svalka sig under varma dagar.

Smart Crane Harvesters

Krankörning när den är som enklast

För en skördarförare är en lättmanövrerad kran en viktig del i en produktiv arbetsdag. Med Komatsu Smart Crane styrs kranen – från lyftarmen ända ut i teleskoparmens spets – med en enda mjuk spakrörelse.

Tack vare kranens följsamhet och precision är det lätt att styra aggregatet precis rätt, vilket gör att föraren kan arbeta på ett avslappnat sätt. En avslappnad förare orkar hålla en jämn och hög produktion under dagen samtidigt som orken finns kvar vid arbetsdagens slut. Det är fördelar som kommer att märkas på både lönsamheten och förarens välmående!

MaxiFleet

Lämna inget åt slumpen

Med Smart Forestry får du tillgång till en samling digitala tjänster som hjälper till att göra arbetsplatsen trygg, smart, produktiv och hållbar – oavsett om du har en eller hundra skogsmaskiner. Du kan hålla koll på dina maskiner, samarbeta med kollegor och fatta kloka beslut baserade på fakta.

Smart Forestry består av tre olika applikationer, vilket gör det enkelt för dig att hitta det som passar dig och din verksamhet.

MaxiFleet Precision mindre

Smart Forestry Precision

Smart Forestry Precision använder den senaste tekniken inom satellitpositionering för att kunna bestämma maskinens position med bara några centimeters felmarginal. Detta öppnar upp möjligheter för ett produktivt och smart arbetssätt där du som förare får viktig information och stöd för att kunna fatta kloka beslut.

Det finns flera praktiska funktioner inom Precision, så som möjligheten att skapa exakta, digitala staket för att markera gränser runt avverkningsobjekt eller skyddsområden. Med hjälp av stamkodsvisualisering är det enklare att klassficera träd baserat på biologisk mångfald. 


Specifikationer

931

Översikt

Skördare Komatsu 931 med mått
A. Bredd

Med 600/55x26,5 däck: 2 726 mm.

B. Längd, total

7 525 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

1 930 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

1 800 mm

E. Transporthöjd

3950 mm upp till tak, rak hytt. 3910 mm bakåtlutad hytt med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompression.

F. Markfrigång vid styrled

685 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

från 19 880 kg

Allmän info

AGCO POWER, 6-cylinder, dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

7,4 l

Effekt

190 kW DIN vid 1 850 r/min

Vridmoment

1 130 Nm vid 1 500 r/min

Bränsletank

405 l

Modell och räckvidd

230H: 8.7 m, 10 m, 11 m

Lyftmoment, brutto

230 kNm

Vridmoment, brutto

47,5 kNm

Rekommenderade aggregat

S92, C93, C124, S132, C144

Flöde

528 l/min vid 1 600 r/min

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0- ca 21 km/h

Dragkraft

189 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.