Komatsu 901XC

Lågt marktryck, stabilitet och bra räckvidd

Komatsu 901XC

Komatsu 901XC är en gallringsskördare med extrem stabilitet och bra räckvidd. Åtta hjul ger mindre markskador när terrängen är mjuk och framkomligheten är riktigt bra i brant terräng.

Egenskaper

Fördel i svår terräng

Komatsu 901XC tar sig smidigt fram i lutningar och svårframkomlig terräng. En viktig orsak är den imponerande grunddragkraften och en unik samverkan mellan motor, styrsystem och kraftöverföring. Den hydrostatiska, kraftoptimerande transmissionen gör att motorkraften utnyttjas maximalt, vilket ger stora fördelar i svårframkomlig terräng och utmärkta klättringsegenskaper. Med flera förinställda och arbetsoptimerande körlägen blir resultatet maximal produktivitet och nytta ur varje hästkraft och liter diesel.

Fantastisk förarmiljö

Med den nivellerande hytten har du alltid en bra arbetsställning eftersom du sitter horisontellt och därmed inte behöver spänna kroppen. Men även i övrigt är förarmiljön på flera sätt unik. Stor hyttvolym, utmärkt sikt, smart skärmplacering för maximal överblick och fjärrkontroll/nyckel för styrning av huvudström, hantering av belysning, centrallås och dieselvärmare. Golvvärme, effektiv belysning samt tre spakalternativ, inklusive EME, att välja mellan gör livet i hytten bekvämt. Välj till hyttdämpning Autolev Advanced så är komforten komplett.

Unikt tryck- och flödesoptimering

901XC har Komatsus unika 3-pumpshydraulik. Den unika tryck- och flödesoptimeringen gör att du kan arbeta betydligt snabbare eftersom man med 3-pumpshydraulik kan göra fler kran- och aggregatoperationer samtidigt med maximal hydrauleffekt, exempelvis samtidigt svänga kranen, mata ut stocken och förflytta maskinen, till optimalt låg bränsleförbrukning.

En stabil skördare

Det som gör Komatsus åttahjuliga skördare till de stabilaste är ett koncept som kombinerar gammalt och nytt. Som grund finns det väl beprövade konceptet med en stel styrmidja och en pendelaxel som jobbar tillsammans med hyttens tiltcylindrar. På 901XC kombineras den oscillerande pendelaxeln med Komatsu Comfort Bogie vilket sänker tyngdpunkten för maskinen och ökar markkontakten. Den unika dubbelpendlande boggin ger en bra avvägning mellan att vara effektiv på mjuka marker och god framkomlighet i brant terräng.

Specifikationer

901XC

Översikt

Harvester Komatsu 901 dimensions
A. Bredd

Med 600/45x24,5 hjul: 2 776 mm.

B. Längd, total

7 705 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

1 850 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

2 100 mm

E. Transporthöjd

3840 mm upp till tak, rak hytt. 3810 mm bakåtlutad hytt med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompression.

F. Markfrigång vid styrled

650 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

Från 20 210 kg

Allmän info

AGCO POWER, 6-cylinder, dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

6.6 l

Effekt

170 kW DIN vid 1 900 r/min

Vridmoment

950 Nm vid 1 500 r/min

Bränsletank

415 l

Modell och räckvidd

200H : 10 m/ 11m

Lyftmoment, brutto

198 kNm

Vridmoment, brutto

43 kNm

Rekommenderade aggregat

S82, S92, C93, C124

Flöde

400 l/min vid 1 600 r/min

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0- ca 21.5 km/h

Dragkraft

184 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.