Komatsu 901

Smidig gallringsskördare

Komatsu 901

Liten och smidig gallringsskördare som lätt tar sig fram i trånga bestånd. Trots storleken har skördaren en stark kran och hög arbetskapacitet vilket gör den till en produktiv kompanjon i skogen.

Egenskaper

Komatsu 901

Skräddarsydd utifrån din arbetsdag

-Välj mellan två kranlängder: 10/11 meter

-Det finns flera produktiva aggregat att välja mellan beroende på vilken typ av skog du jobbar med

-Komatsu 901 är en 6-hjulig maskin. Designen gör att den är smidigare att manövrera och tar mindre plats i trånga utrymmen, jämfört med en 8-hjulig maskin.
Komatsu 901

Skonsam och smidig i gallring

Vid gallring i täta skogar är det viktigt med en skördare som enkelt och smidigt tar sig fram samtidigt som den skonar kvarvarande bestånd.

Våra gallringsskördare är utformade för att göra just detta. Med sin nätta storlek kan de köra i trånga utrymmen och både hytt och kran är designade med mjuka övergångar som minskar risken för att skada kvarvarande träd.

En annan fördel är vår välbeprövade parallellkran, som förenklar kranarbetet. Tack vare kombinationen av styrka och snabbhet bidrar den också till ett effektivt arbetssätt.
Komatsu 951

Bra överblick förenklar arbetet

God sikt är alltid en fördel, men i gallring är det särskilt viktigt. Skördarhytten är utformad så att du som förare har mycket bra överblick över både aggregat och trädtoppar. Gallringsskördarna är dessutom lägre än de större maskinerna, vilket gör att du ser träden i en vinkel som är fördelaktig vid gallring.

I en Komatsu-skördare sitter du i kranens riktning, vilket underlättar i gallring eftersom det gör att du ser precis var det finns utrymme att köra ut kranen. Det minskar risken för felbedömningar av kranens position och är därmed mer skonsamt mot kvarvarande träd.

Exempel på skördartillval

Komatsu 901

Rätt aggregat för varje avverkningsuppdrag

Valet av aggregat börjar alltid med vilka förutsättningar du har att jobba med ute i skogen. Det finns alla sorters träd och de bär med sig olika utmaningar som behöver just sin speciella lösning.

Med vårt breda utbud har vi aggregat som är specialiserade på olika typer av skog och som lämpar sig för allt från förstagallring till slutavverkning av de största träden.

Till Komatsu 901 kan du välja mellan aggregaten: S82, S92, C93

Komatsu 901

Ge hytten det lilla extra

Skördarhytten är ergonomiskt utformad med många bekväma funktioner, för att du ska trivas bra på jobbet. Det finns dessutom ett brett utbud av extrautrustning för dig som vill skräddarsy din arbetsplats efter dina önskemål. Några exempel på tillval ser du nedan, fler kan du hitta i broschyren.

-Sekvensstyrning för såväl EME som minispakar
-Invändig belysning i golv samt läslampa på böjbar arm
-Radio med Bluetooth och handsfree-stöd
-Matlådevärmare
-Kylbox
-Solskydd
-Uttagbar golvmatta

Visste du förresten att förvaringsutrymmet i panelen bakom förarstolen går att använda för att kyla flaskor med dricka? Perfekt för att kunna svalka sig under varma dagar.

Smart Crane Harvesters

Krankörning när den är som enklast

För en skördarförare är en lättmanövrerad kran en viktig del i en produktiv arbetsdag. Med Komatsu Smart Crane styrs kranen – från lyftarmen ända ut i teleskoparmens spets – med en enda mjuk spakrörelse.

Tack vare kranens följsamhet och precision är det lätt att styra aggregatet precis rätt, vilket gör att föraren kan arbeta på ett avslappnat sätt. En avslappnad förare orkar hålla en jämn och hög produktion under dagen samtidigt som orken finns kvar vid arbetsdagens slut. Det är fördelar som kommer att märkas på både lönsamheten och förarens välmående!

MaxiFleet

Lämna inget åt slumpen

Med den digitala tjänsten MaxiFleet får du ett heltäckande verktyg som förenklar din arbetsdag – oavsett om din maskinpark består av en eller hundra skogsmaskiner. MaxiFleet hjälper dig att hålla koll på dina maskiner, samarbeta med kollegor eller fatta trygga beslut baserat på fakta.

MaxiFleet Precision mindre

Precision

Tack vare den tekniska utvecklingen i satellitpositioneringssystemet GNSS så kan MaxiFleet nu visa maskinens position med någon centimeters felmarginal, vilket ligger till grund för det nya och spännande området Precision.

Det finns flera praktiska funktioner inom Precision, så som möjligheten att skapa exakta, digitala staket för att markera gränser runt avverkningsobjekt eller skyddsområden. Med hjälp av stamkodsvisualisering är det enklare att klassficera träd baserat på biologisk mångfald.

Läs mer om Precision här och mer om stamkodsvisualisering här. Hör produktchefen för Connected products berätta mer om Precision i denna video.

Specifikationer

901

Översikt

Skördare Komatsu 901 med mått
A. Bredd

Med 600/45x24,5 däck: 2 620 mm

B. Längd, total

7 235 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

1 850 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

1 700 mm

E. Transporthöjd

3820 mm upp till tak, rak hytt. 3780 mm bakåtlutad hytt med tiltad ljusramp. Båda måtten med däckkompression.

F. Markfrigång vid styrled

635 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

från 17 600 kg

Allmän info

AGCO POWER, 6-cyl. dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

6,6 l

Effekt

170 kW DIN vid 1 900 r/min

Vridmoment

950 Nm vid 1 500 r/min

Bränsletank

ca 370 l

Modell och räckvidd

200H : 10 m eller 11 m

Lyftmoment, brutto

198 kNm

Vridmoment, brutto

43 kNm

Rekommenderade aggregat

S82, S92, C93

Flöde

400 l/min vid 1 600 r/min

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0 - ca 24 km/h

Dragkraft

164 kN

Allmän info

Specifikationen beskriver möjliga utrustningar, inte vilka som är standard eller extra. Vad som är standard- eller extrautrustning varierar från land till land. Din säljare har aktuell förteckning på vad som ingår. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Produktfilm 901