ProSelect

Din lönsamhet i fokus

ProSelect är speciellt utvalda reservdelar och tillbehör som uppfyller alla Komatsu Forests kvalitetskrav. I sortimentet ingår originalreservdelar, tillbehör och utrustning som har konstruerats för din Komatsu-maskin, liksom arbetskläder, fritidskläder och snygga accessoarer

Alla delar i våra maskiner är konstruerade och dimensionerade för att fungera optimalt tillsammans. Det ger dig maximal produktivitet och tillförlitlighet, och din maskin håller längre och blir mer lönsam under sin livslängd. Det är också skälet till att vi sätter en ära i utvecklingen och valet av våra reservdelar. Genom att säkerställa att alla delar är konstruerade och testade för din maskin kan vi garantera att din Komatsu förblir hundra procent Komatsu, år efter år.

Tillgång till rätt reservdelar i rätt tid är viktigt för att upprätthålla en maskins produktionskapacitet. För att garantera snabba leveranser av rätt reservdelar har vi en optimerad lager- och logistikkedja. Vårt huvudlager för reservdelar ligger i nära anslutning till Stockholms flygplats, vilket möjliggör snabba transportlösningar. Förutom huvudlagret har vi reservdelslager på andra strategiska platser.

Originalreservdelar – säkerställ att din Komatsu förblir en Komatsu

Komatsu 901 skördare kran lång räckvidd

KRANAR

Kapacitet och effekt

Alla skördare är utrustade med parallella kranar som är snabba och lättmanövrerade. De har även en svängtransmission som ger kranarna hög startkapacitet. Tillsammans med ett trepumpsystem gör det att det finns tillräckligt med kraft för att utföra flera olika manövrer samtidigt. Krannosen är utrustad med Komatsu MDB, Multi Disk Brake, och antalet bromsskivor kan anpassas för att passa storleken på aggregatet. Alla maskiner har minst två alternativa kranräckvidder. 

Våra skotarkranar har högt lyft- och svängmoment för att tillhandahålla produktion och hastighet med maximal kraft. Effektiv arbetshydraulik med en väl tilltagen kranventil levererar en unik upplevelse när det kommer till manövreringen av kranen. Kranarnas slangar är dragna på ett sätt som ger optimalt skydd, via Komatsus Combi-vipparm och unika ProTec-länkar. Med ProTec Scale, monterad i kranspetsen och helt integrerad med MaxiXplorer, registreras vikterna automatiskt.
Hydraulic hoses service

HYDRAULSLANGAR

En problemfri arbetsdag

Vår serie med hydraulslangar är noggrant testad och utvald för att uppfylla Komatsu Forests kvalitetskrav – och inte bara i teorin, utan även under verkliga arbetsförhållanden. Våra ProSelect-slangar är mycket motståndskraftiga mot slitage och tål både tuff behandling och de återkommande trycktoppar och böjningar som förknippas med användningen på en skogsmaskin. Genom att använda hydraulslangar ur ProSelect-serien kan du alltid vara säker på att de har rätt längd och är rätt specificerade för din maskin. Allt för att göra din arbetsdag så smidig, problemfri och lönsam som möjligt.

Noggrant utvalda tillbehör

Komatsu Uptime kit

Uptime kit

Rätt delar nära maskinen håller produktionen igång

I skogen är det ofta långt till närmsta verkstad eller reservdelsdepå. För att underlätta för dig som maskinentreprenör erbjuder Komatsu Forest därför ett Uptime kit som innehåller ett noga sammansatt urval av kritiska komponenter. Det gör att du kan känna dig trygg med att ha viktiga komponenter nära till hands för att minimera stillestånd och hålla produktionen i gång.

I Uptime kit ingår flera praktiska sortimentsaskar för olika typer av användningsområden. Dessa går också att köpa separat.
Fuel tank

Mobil bränsletank

Den robusta bränsletanken som effektiviserar arbetet i skogen

Precis som alla Komatsus produkter är den mobila bränsletanken utvecklad för att effektivisera arbetet i skogen. Tankens stora volym på 872 liter gör att den räcker till att tanka din skogsmaskin ett flertal gånger på plats i skogen där maskinen arbetar. Bränsletanken får transporteras på allmänna vägar för att komma så nära arbetsplatsen i skogen som möjligt. Sista biten ut till maskinerna transporteras bränsletanken på skotarens lastutrymme. 
Multibox

Multibox

Varje sekund är viktig

Under varma och torra perioder är risken för skogsbrand påtaglig – det kan räcka med en enda gnista för att en brand ska starta och då är varje sekund viktig. Att ha brandsläckningsutrustning nära till hands kan vara skillnaden mellan några svedda träd och en fullskalig skogsbrand.

Den flexibla Multiboxen från Komatsu flyttas enkelt med skotaren och har plats för 10 skumsläckare på 9 liter per styck. När risken för skogsbrand är över kan lådan i stället användas för verktyg och maskintillbehör.
Hands cleaning machine window

VÄTSKOR

Maximera din maskins livslängd

Vår serie med högkvalitativa Komatsu Forest originalvätskor är noggrant utvalda, testade och godkända av våra teknikexperter. Vätskorna är en garanti för tillförlitlighet och maximerar dina maskiners livslängd. Vätskeserien säkerställer även att din maskin behåller den höga prestanda som karakteriserar Komatsu.
Hands putting filter on place

FILTERSATSER

För långsiktig lönsamhet

Användning av rätt filter är en viktig del för att sänka underhållskostnaderna. Vi har utvecklat en specialserie med filter som är testade för att uppfylla vår stränga kvalitetsstandard samt för att maximera livslängden hos din maskin.

Vi har även utvecklat speciella filtersatser för alla våra maskiner, där varje sats innehåller alla filter som behövs för att underhålla din maskin för 1000 drifttimmar. Det gör det enkelt för dig att följa riktlinjerna i ägarmanualen till punkt och pricka.

När du väljer originalfilter från vår ProSelect-serie försäkrar du dig samtidigt om många år av tillförlitlig lönsamhet. Om du tar hand om din maskin tar den hand om dig – det är något som vi vet av erfarenhet.
Swords and chains service in forest

SÅGSVÄRD OCH KEDJOR

Snabba och säkra kap

Snabba och säkra kap är viktigt för att uppnå en hög produktivitet och kvalitet. Och det är precis vad du får när du väljer sågsvärd och kedjor ur ProSelect-sortimentet.

För att kapet ska kunna utföras effektivt och säkert måste sågsvärdet och kedjan fungera bra tillsammans. Det är anledningen till att vi har utvecklat och noggrant testat dessa produkter så att de ska fungera perfekt tillsammans, och det är därför som endast dessa utvalda sågsvärd och kedjor får bära kvalitetsmärkningen ProSelect.

När du väljer sågsvärd och kedjor från Komatsu kan du känna dig säker på att både funktionen och hållbarheten är bästa möjliga. Dessutom ger dem färre kapningssprickor och minimerad risk för kedjeskott. Ett enkelt val.
Hands mounting LED lights

LED-BELYSNING

Starkt och naturligt ljus

Med LED-belysning får du ett starkt och naturligt ljus med låg energiförbrukning. Åtta högeffektiva dioder ger en 4000 lumen och följaktligen en bättre och säkrare arbetsmiljö. LED-tekniken anses även vara mycket tillförlitlig, vilket innebär att LED-lamporna har en mycket lång livslängd.

ProSelect LED är lätt och har en smal konstruktion men är trots det mycket stöt- och vibrationstålig. Den är även skyddad mot överhettning och felvända poler. Tillverkad av hållbart plastglas med mattsvart hölje och kylflänsar i aluminium.
Lubricant grease chassi

SMÖRJMEDEL

Förläng din maskins livslängd

Komatsus smörjmedel är det perfekta valet när du söker efter produkter som fungerar i alla förhållanden. Noggrant utvalda för att optimera prestandan hos Komatsus skogsmaskiner. Från stöttåligt smörjmedel för centralsmörjningssystemet till vår biologiskt nedbrytningsbara olja med mängder av bra viskositetsegenskaper för avancerade hydraulsystem. Det betyder ökad prestanda, produktivitet och livslängd.
Komatsu swivel

SVIVLAR

Konstruktion för ökad hållbarhet

Vår serie med ProSelect Long Life-svivlar är speciellt utformade, testade och utvalda för att uppfylla Komatsu Forests högt ställda kvalitetskrav. Svivlarna skyddar slangfästena och roterar vid behov så att slangarna inte utsätts för vridrörelser som gör att de kan ta skada vid trycktoppar. Eliminerade vridningar ökar hydraulslangarnas livslängd markant, eftersom en vridrörelse på bara några grader annars kan förkorta slangens livslängd med så mycket som 90 procent!

ProSelect Long Life-serien kännetecknas även av stora lågfriktionsytor för optimal tätningsförmåga och hållbarhet. Svivlarna är självsmörjande, vilket minskar risken för oljespill i naturen, och de är konstruerade för snabbt och enkelt underhåll – allt för att göra din arbetsdag så säker, smidig och lönsam som möjligt.

Utrustning – höjer din maskins prestanda ytterligare

Hands performing feed roller service

MATARHJUL

Få det rätta greppet

När det kommer till matning är ett fast grepp med bra positionering på stammen samt bra dragkraft de viktigaste faktorerna för optimerad avverkning. Matarhjulen utgör den del som är i direktkontakt med stammen; därför är valet av matarhjul mycket viktigt för produktiviteten. Matarhjulen i vårt ProSelect-sortiment är unikt anpassade för de våra olika skördaraggregat, vilket ger stora fördelar vad gäller placeringen på stammen, greppet och centreringen av stammen i skördaraggregatet.

Ett matarhjul som inte är anpassat för skördaraggregatet eller skogstypen, eller som helt enkelt är väldigt slitet, kommer att sänka produktiviteten markant och äventyra möjligheterna att använda sig av tekniken. Det är en enorm skillnad i hur olika matarhjul greppar. Med det bäst lämpade matarhjulet förbättras skördaraggregatets egenskaper med 10–15 %.
Komatsu Grapples

Gripar

Greppa virket som ett proffs

En effektivt utformad grip är ett av skotarförarens viktigaste redskap för att kunna leverera med hög produktivitet i en tuff miljö. Komatsus nya gripar är optimerade för att snabbt och kraftfullt samla, rulla in och greppa virket. Med sammanlagt 10 modeller att välja på finns det en grip för varje skotningsuppdrag.

Den mest påfallande skillnaden är att öppningsvidden är markant större, vilket gör att gripen lättare och snabbare tränger ner i virkeshögen. Inrullningsegenskaperna har också förbättrats, vilket sparar dyrbar tid. De nya griparna har också förfinats när det gäller att samla ihop och räta upp timret.

Griparnas storlek spänner från 0.26 m² till hela 0.50 m² och förutom standardgripar finns det modeller som är specialiserade på bioenergi och heavy duty. Griparna är kompatibla med skotare av de vanligaste fabrikaten samt med de flesta sorters lastbilskranar och andra fordon som hanterar timmer.