Komatsu 825TX, en smidig 9-tonsskotare som riktar sig till det minsta segmentet på marknaden, är en helt ny skotarmodell och en efterlängtad nyhet. Den tidigare minstingen på 11 ton, Komatsu 835, lanseras nu i en uppgraderad form med den nya modellbeteckningen 835TX. Dessutom presenteras en uppgraderad trotjänare i mellanklassen, Komatsu 845, som med sina 12 ton gör sig bra som gallringsmaskin men även fungerar i lättare slutavverkning.

– I och med lanseringen av årsmodell 2021 är nu alla våra maskinmodeller uppgraderade och vi är glada att kunna erbjuda ett heltäckande utbud av skotare och skördare till våra kunder. De nya gallringsexperterna har flera egenskaper som gör dem extremt smidiga i gallring, vilket är något som har efterfrågats under en längre tid, samtidigt som de är utrustade med några av de större skotarnas fördelar, säger Daniel Grabbe, som är produktchef på Komatsu Forest.
Bekväm hytt med utmärkt sikt i alla riktningar
Samtliga nya skotare har uppgraderats med samma hytt som dagens Komatsu 855, 875 och 895. Komatsus ergonomiska hytter bygger på ett välbeprövat koncept där arbetsmiljön är bekväm och rymlig med bra sikt åt alla håll. Interiören är noga genomtänkt med många användbara förvaringsmöjligheter.

En nyhet är att orbitrolratten har ersatts av en elektrisk miniratt, som sitter i den högra joysticken. Den nya ratten möjliggör högre transporthastighet, 22–25 km/h beroende på modell.
– Att den gamla ratten försvunnit gör hytten ännu mer rymlig och arbetsmiljön tystare, eftersom det är mindre hydraulik i hytten, säger Daniel Grabbe.
Ökad tillförlitlighet med den senaste motorinstallationen
Komatsu 825TX, 835TX och 845 är alla utrustade med en ny motorinstallation som följer den senaste emissionslagstiftningen för dieselmotorer (Stage V). Det innebär en rad fördelar; ett helt nytt AdBlue-system, nytt avgassystem och hydrauliska ventillyftare. AdBlue-systemet är helt omarbetat, med fokus på förbättringar som ökar tillförlitligheten. Tanken har en ny placering i det främre, vänstra förvaringsutrymmet och den har en ny förbättrad lösning för påfyllning med både spillskydd och filtrering. En specialdesignad tratt gör påfyllningen snabbare genom avluftningskanaler.
– Alla dessa faktorer underlättar det dagliga underhållet av maskinen samtidigt som det minskar risken för att det kommer smuts i tanken, menar Daniel Grabbe.
Modernt styrsystem ger de bästa förutsättningarna
En annan gemensam nyhet hos de nya skotarna är att de har utrustats med styrsystemet MaxiXT, som presenterades på Komatsus övriga skogsmaskiner förra året. MaxiXT är ett komplett system för maskin- och aggregatstyrning, aptering, kraninställningar och administration, med användarvänliga funktioner och verktyg som ger full kontroll på virket från beställning fram till leverans vid väg.
Förenklad arbetsdag med Bogie Lift Advanced
Bogie Lift Advanced, som innebär att höger och vänster boggi kan styras individuellt, blir nu tillgänglig som tillval till Komatsu 825TX, 835TX och 845. Funktionen gör att skotaren får mycket bra framkomlighet vid hindertagning, något som är extra viktigt i områden med täta bestånd och smala stickvägar där det krävs smidiga maskiner med bra terrängegenskaper.
Bättre informationsöverföring och ökat samarbete
I samband med lanseringen av årsmodell 2021 släpps två stora nyheter i MaxiFleet, Komatsu Forests verksamhetshanteringssystem. Det blir nu möjligt att genom platsinformationsdata visa den egna positionen på kartan, vilket kan hjälpa till i informationsutbytet mellan kollegor. Samtidigt kommer en ny funktion som hjälper till i det förberedande arbetet med skotarinstruktioner. När instruktionen kan förberedas i förväg minskar det administrativa arbetet i maskinen och föraren kan lägga sin tid på att köra skotaren.

Mer information om respektive maskinmodell samt nyheterna i MaxiFleet presenteras separat.