Att vår värld står inför klimatutmaningar har säkerligen inte missat någon. Att vår kära skog är en del av lösningen har det visserligen pratats en del om tidigare år, men i år har det verkligen tagit fart. Innovationer från skogen är ett klimatsmart alternativ till olja och plast. Det forskas, utvecklas och produceras nya produkter i snabb takt. Vi har en hel del nu, och vi kommer att se ännu mer produkter utvinna ur trä i framtiden. Googla exempelvis på Lyocell så upptäcker du flera stora varumärken som producerar kläder utvinna ur trä. Vi inom skogen kan inte ensam rädda klimatet, men vi är en viktig del av lösningen.

En annan stor nyhet är vår ambition att bygga framtidens fabrik i Umeå. Det hör självklart ihop med skogens framtid – och att vi ser ett ökat behov av våra skogsmaskiner. Där börjar vi från ett blankt papper och det ger oss stora möjligheter att utforma fabriken efter behovet både idag och i framtiden. Vi kommer att vara mer än redo för fortsatt tillväxt. Vi kommer löpande att uppdatera er om hur projektet går – och ser fram emot att släppa mer information under året som kommer.

Vi har också hunnit inviga två nya verkstäder i Lindesberg och sedan i Tvärålund. Två effektiva verkstäder, och ett steg framåt för att stärka och utveckla vår service. Det har börjat snurra på väldigt bra, och jag vill ge en stor eloge till alla inblandade.

Försäljningsmässigt har det varit ett mycket bra år – både för våra maskiner och tjänster. Vi fortsätter att förfina våra produkter för varje dag – och det tillsammans med våra kunder. Er feedback löper rätt in i verksamheten, och vi ser till att utveckla det ni vill ha och det ni behöver.

Avslutningsvis vill jag tacka för i år. Utan er, våra kunder, så är inget av ovanstående möjligt.

Nu ser vi fram emot 2019 som kommer att bli minst lika spännande – utan att avslöja för mycket..

Gott nytt år!

Peter Hasselryd, Försäljningschef Sverige