Swedish Forestry Expo

Swedish Forestry Expo

juni 01, 2023 - juni 03, 2023

Smarta och hållbara innovationer när Komatsu Forest blickar framåt
En åttahjulig slutavverkningsskördare, ett uppgraderat skördaraggregat och en ny smart funktion för planering och uppföljning av avverkningsuppdraget är tre av nyheterna som vi presenterar i samband med Swedish Forestry Expo. I mässmontern ges du också möjlighet att delta i seminarier där hållbarhet och framtidsutveckling står i centrum. 

Komatsu Forest grundprincip är att bidra till samhället genom sin verksamhet och hållbarhet är därför en central del i hur vi jobbar både inom vår verksamhet och hur maskinerna kan ha så liten påverkan som möjligt på sin omgivning. Nyheterna som nu presenteras ska samtliga bidra till ett smartare och mer skonsamt skogsbruk och ligger helt i linje med dessa övergripande värderingar.

Den största nyheten som introduceras är den efterlängtade åttahjuliga skördaren Komatsu 951XC, som lämpar sig väl för slutavverkning i kuperad terräng och svaga markförhållanden. Maskinens design ger en utmärkt stabilitet och terrängframkomlighet och ett lägre marktryck, vilket i sin tur gör den mer skonsam.

Det populära skördaraggregatet Komatsu S92 har uppgraderats med flera nya funktioner och förbättringar som gör aggregatet ännu mer driftsäkert och produktivt, där en nyhet är den intelligenta sågmotorstyrningen som ger aggregatet en konstant hög kedjehastighet utan risk för övervarvning.

Tack vare den tekniska utvecklingen i satellitpositioneringssystemet GNSS kan vi också presentera ny funktionalitet i MaxiFleet, som nu kan visa både maskinens och varje enskild stams position ned till någon centimeters felmarginal. Funktionen, som kallas Precision, kan förutom att göra förarens arbete enklare också hjälpa till att genomföra jobbet på rätt sätt utifrån skogsägarens uppdrag, exempelvis utifrån miljöhänsyn.

Om du vill lära dig mer om produktnyheterna eller våra framtidsvisioner bjuds du in att delta i seminarier i vår monter, där du får veta mer om hur vi tar vårt ansvar för att bidra till ett hållbart skogsbruk samt hur den digitala utvecklingen hjälper till att utveckla dagens skogsbruk. Representanter från Komatsu Forest delar med sig av sina och för företagets kunskaper där fokusområdena kommer att vara hållbarhet, intelligent hydraulik, precisionsskogsbruk och konceptmaskinen Centipede.

Utöver ovanstående kommer stora delar av vårt produkt- och tjänsteutbud finnas på plats i montern och vi utlovar en varm och trevlig mötesplats där kunskaper och erfarenheter utbyts - för att gemensamt gå mot en hållbar framtid.

Så kom förbi på en kopp kaffe, träffa din Komatsu-kontakt eller varför inte ta del av våra specialerbjudanden i profilshopen.

Välkommen in till oss!Swedish Forestry Expo är en helt ny branschmässa för det professionella skogsbruket. En internationell mötesplats med maskinerna i fokus. Mer information om mässan hittrar du här >>