Komatsu Comfort Ride

Bekväma nyheter för alla skotarförare

Redan 2013 lanserade Komatsu Forest skotaroptionen Komatsu Comfort Ride, en hydraulisk hyttfjädring som med sin 4-punktsdesign effektivt dämpar stötar och vibrationer. Comfort Ride blev snabbt en av de mest uppskattade optionerna till en Komatsu-skotare och nu är det dags att introducera nästa generation av Comfort Ride, med flera efterlängtade egenskaper.

Presentation av nya Comfort Ride

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Utvalda fördelar med Komatsu Comfort Ride

En bättre komfort med justerbar hyttfjädring i sidled

En efterfrågad nyhet är möjligheten att justera hyttfjädringens styvhet i sidled, något som gör förarkomforten bättre. Funktionen är designad för att anpassa sig efter maskinens hastighet för att göra körningen så bekväm som möjligt oavsett om föraren krypkör över ett hinder i terrängen eller kör med tomt lass från avlägget till nästa virkeshög. Rent praktiskt så följer fjädringens styvhet en ställbar kurva där den ökar i takt med att maskinens hastighet ökar, allt för att uppnå maximal komfort. Men eftersom varje förare har egna preferenser för hur styv hyttfjädringen ska vara i olika situationer så går kurvan att justera individuellt i MaxiXT, eller med hjälp av handkontrollen under körning.

Nivellering ger dig en skön arbetsställning

Att som förare sitta så upprätt som möjligt är en viktig del av en bekväm arbetsmiljö. Med nya Comfort Ride nivelleras hytten i sidled, i upp till 6 graders lutning, när maskinen står stilla eller kör i låga hastigheter. Det gör att föraren får en mer bekväm arbetsställning under kranarbetet – som ju utgör en stor del av en skotarförares vardag. När maskinen kör i högre hastigheter prioriteras istället lång fjädringsväg, för att bättre hantera ojämnheter i terrängen. 

God överblick över lastutrymme och avlägg

Vid avlastning är det en fördel att se lastutrymmet så bra som möjligt. I nya Comfort Ride finns ett avlastningsläge som hissar upp hytten till högsta möjliga position. Det gör att föraren får en god överblick över lastutrymmet och avlägget. Vid låg hastighet är det möjligt att förflytta maskinen med hytten i fortsatt upphöjd position, till exempel när föraren gör en förflyttning på avläggsplatsen. Ökar hastigheten så sänks däremot hytten automatiskt till standardläget igen.

Samma beprövade koncept har blivit ännu bättre

Förutom nyheterna så har förstås Komatsu Comfort Ride kvar samma uppskattade egenskaper som tidigare. Den hydrauliska hyttfjädringen dämpar vibrationer från ojämnheter i terrängen samt från banden, så att föraren åker mjukt och bekvämt, på samma sätt dämpas eventuella stötar från krankörningen. Med Komatsu Comfort Ride får skotarföraren helt enkelt en arbetsmiljö som är mer skonsam mot kroppen samtidigt som minskningen av vibrationer och stötar gör att föraren blir piggare och orkar hålla fokus längre. Lägg därtill nyheterna i uppgraderade Komatsu Comfort Ride för en riktigt bekväm körupplevelse.