Komatsu 951XC

Produktiv slutavverkningsskördare med utmärkta klättringsegenskaper

Komatsu 951XC

Vår största 8-hjuliga skördare är en stabil och kraftfull maskin, framtagen speciellt för avverkning i brant och utmanande terräng. Navreduktioner, den kompakta designen och ett stort arbetsområde är bara några av fördelarna.

Komatsu 951XC

Skräddarsydd utifrån din arbetsdag

-Välj mellan två kranlängder: 8,7/10,3 m

-Det finns flera produktiva aggregat i olika storlekar att välja mellan, till exempel vår produktiva storsäljare C164.

-951XC har hög dragkraft i förhållande till sin storlek, vilket gör att den kan hålla en hög hastighet – även vid besvärliga förhållanden
Komatsu 951

Optimerad för slutavverkning

Våra slutavverkningsskördare är utformade för att leverera hög produktivitet vid varje arbetspass samtidigt som de ändå är smidiga för sin storlek.

Den kraftfulla motorn i kombination med den höga dragkraften gör att du enkelt tar dig fram, även i besvärlig terräng. Boggins utformning med portaler och integrerad balansfunktion bidrar dessutom till god markfrigång och hög förarkomfort. Den bidrar också till god prestanda i såväl brant terräng som på marker med dålig bärighet.

Kranen är vår starkaste modell med en lyftkraft som gör att du kan jobba effektivt, även med våra största aggregat.
Komatsu 951

Arbetshydraulik att räkna med

3PS är vårt innovativa hydraulsystem som ser till att du har kapacitet att göra flera moment samtidigt - med maximal hydrauleffekt. Du kan till exempel svänga kranen, mata fram stocken och förflytta maskinen på samma gång. Gör du i stället moment som kräver mindre kraft så används bara delar av systemet, vilket leder till lägre energiförluster och därmed lägre bränsleförbrukning. En plånboksvänlig innovation, helt enkelt!

3PS finns på alla våra skördare, men den är särskilt användbar i slutavverkning där det finns plats att utföra flera moment samtidigt.
Komatsu 951XC

Lågt marktryck och hög stabilitet

XC-maskinerna är särskilt lämpade för avverkning i kuperad terräng och svaga markförhållanden. Tack vare designen med åtta hjul får våra XC-maskiner ett lägre marktryck, vilket gör dem mer skonsamma.

En annan viktig faktor vid körning i brant terräng är stabiliteten. Tack vare Komatsu-konceptet har våra maskiner en design som bidrar till att göra dem till några av marknadens mest stabilda skördare. XC-maskinerna tar detta ett steg längre - de har en dubbelpendlande boggi på bakramen, vilket säkerställer att maskinen följer ojämnheter i terrängen på ett smidigt och följsamt sätt, samtidigt som det ger väldigt bra framkomlighet i svåra terrängförhållanden.
Komatsu 951XC

Rätt aggregat för varje avverkningsuppdrag

Valet av aggregat börjar alltid med vilka förutsättningar du har att jobba med ute i skogen. Det finns alla sorters träd och de bär med sig olika utmaningar som behöver just sin speciella lösning.

Med vårt breda utbud har vi aggregat som är specialiserade på olika typer av skog och som lämpar sig för allt från förstagallring till slutavverkning av de största träden.

Till Komatsu 951 kan du välja mellan aggregaten:
C124, S132, C144, S172, C164.

Komatsu 901

Ge hytten det lilla extra

Skördarhytten är ergonomiskt utformad med många bekväma funktioner, för att du ska trivas bra på jobbet. Det finns dessutom ett brett utbud av extrautrustning för dig som vill skräddarsy din arbetsplats efter dina önskemål. Några exempel på tillval ser du nedan, fler kan du hitta i broschyren.

-Sekvensstyrning för såväl EME som minispakar
-Invändig belysning i golv samt läslampa på böjbar arm
-Radio med Bluetooth och handsfree-stöd
-Matlådevärmare
-Kylbox
-Solskydd
-Uttagbar golvmatta

Visste du förresten att förvaringsutrymmet i panelen bakom förarstolen går att använda för att kyla flaskor med dricka? Perfekt för att kunna svalka sig under varma dagar.

Hood guard two versions

Skyddsbåge till huven i två utföranden

För att skydda motorhuven mot yttre påverkan finns det en valbar skyddsbåge. Den erbjuds i två utföranden, en standard och en förstärkt skyddsbåge.

Den förstärkta skyddsbågen sitter infäst i ramen och är tillverkad i kraftigare rördimensioner än standardutförandet av tillvalet. Denna variant är delbar på mitten och när motorhuven ska öppnas lossar föraren på det kraftiga spännet och tippar skyddsbågens delar utåt åt varsitt håll.

Vid val av standard eller förstärkt skyddsbåge kan skördaren också utrustas med extra brandsäkerhet i form av två brandsläckare på 9 kg samt kratta, spade och spett.

Smart Crane Harvesters

Krankörning när den är som enklast

För en skördarförare är en lättmanövrerad kran en viktig del i en produktiv arbetsdag. Med Komatsu Smart Crane styrs kranen – från lyftarmen ända ut i teleskoparmens spets – med en enda mjuk spakrörelse.

Tack vare kranens följsamhet och precision är det lätt att styra aggregatet precis rätt, vilket gör att föraren kan arbeta på ett avslappnat sätt. En avslappnad förare orkar hålla en jämn och hög produktion under dagen samtidigt som orken finns kvar vid arbetsdagens slut. Det är fördelar som kommer att märkas på både lönsamheten och förarens välmående!

MaxiFleet

Lämna inget åt slumpen

Med Smart Forestry får du tillgång till en samling digitala tjänster som hjälper till att göra arbetsplatsen trygg, smart, produktiv och hållbar – oavsett om du har en eller hundra skogsmaskiner. Du kan hålla koll på dina maskiner, samarbeta med kollegor och fatta kloka beslut baserade på fakta.

Smart Forestry består av tre olika applikationer, vilket gör det enkelt för dig att hitta det som passar dig och din verksamhet.

MaxiFleet Precision mindre

Smart Forestry Precision

Smart Forestry Precision använder den senaste tekniken inom satellitpositionering för att kunna bestämma maskinens position med bara några centimeters felmarginal. Detta öppnar upp möjligheter för ett produktivt och smart arbetssätt där du som förare får viktig information och stöd för att kunna fatta kloka beslut.

Det finns flera praktiska funktioner inom Precision, så som möjligheten att skapa exakta, digitala staket för att markera gränser runt avverkningsobjekt eller skyddsområden. Med hjälp av stamkodsvisualisering är det enklare att klassficera träd baserat på biologisk mångfald. 


Specifikationer

951XC

Översikt

A. Bredd

Med 710/45x26,5 hjul: 2980 mm

B. Längd, total

8015 mm

C. Längd, framaxel till styrmidja

1930 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

2150 mm

E. Transporthöjd

3980 mm (med max bakåtlutad hytt 3940 mm)

F. Markfrigång vid styrled

708 mm

Note

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

Från 23275 kg

Allmän info

AGCO Power, 6-cylinder dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V.

Slagvolym

7,4 l

Effekt

214 kW DIN vid 1 850 rpm.

Vridmoment

1 280 Nm vid 1 500 rpm.

Bränsletank

466 l

Modell och räckvidd

270H: 8.7 m, 10,3 m

Lyftmoment, brutto

275 kNm

Vridmoment, brutto

60 kNm

Rekommenderade aggregat

C124, S132, C144, S172, C164. För kort räckvidd: C202, C202E

Flöde

528 l/min vid 1 600 rpm

Systemtryck

280 bar

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 180 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0 - ca 21 km/h

Dragkraft

242 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.