En ny generation skotare

Vår senaste generation skotare har unika fördelar. Tillsammans med informationssystem och proaktivt underhåll får du ännu bättre förutsättningar att arbeta snabbare, mer effektivt och öka din produktivitet.

Komatsu 875 with a great reach

Effektiva

För vår senaste skotargeneration handlar allt om effektivitet. Imponerande lastkapacitet, med Komatsu 875 i en klass för sig. En stark kran med lång räckvidd och marknadsledande köregenskaper. Dessutom en kraftfull drivlina som ger högsta vridmoment på låga varvtal och anpassar sig automatiskt när belastningen växlar pga terräng, lutningar och kranlaster.
Komatsu 855 engine

Servicevänliga

Service ska vara enkel. På den här generationens skotare utförs service via lättåtkomliga serviceluckor som är strategiskt placerade. Den elektriskt öppnade huven är också serviceplattform och under finns lättåtkomliga filter och kontrollpunkter. Väljer du ProAct 2.0 blir det ännu enklare eftersom de oplanerade driftstoppen minimeras.

För att du som förare ska få ägna dig åt att köra skotare är det viktigt att det går snabbt att utföra daglig service. Mycket gör du bekvämt från marken och med en flyttbar stege är det smidigt och säkert var än servicen ska utföras.
View from inside the cab, steering

Användarvänliga

Effektivitet handlar även om användarvänlighet. Med ny läcker design, är detta inbyggt.

Det ska vara lätt att vara en effektiv skotarförare både när du producerar och när servicearbete utförs. Du kan enkelt anpassa kranegenskaper och maskininställningar efter egna önskemål. Automatisk centralsmörjning och ProTec Scale är bara några exempel på smarta lösningar som gör jobbet enklare.

Med MaxiXplorer visas drifts- och produktionsuppföljningen i ett användarvänligt gränssnitt. Väljer du MaxiFleet, som visualiserar och analyserar din maskin- och produktionsinformation, så kan du följa produktionen i nära nog realtid från vilken uppkopplad dator, smartphone eller läsplatta som helst.

Komatsu 855 with Comfort Ride

Komfort

Komatsu är känt för god ergonomi och komfort. Ett koncept som vi hela tiden utvecklar och förbättrar.

En förvånansvärt rymlig hytt, i alla riktningar. Stora glasytor som ger fantastisk sikt uppåt, nedåt och åt sidorna och gör krankörningen enklare. Lägg till låg ljudnivå så är resultatet en hyttmiljö i världsklass.

En modern arbetsplats kräver modern kommunikation. Med en kraftfull PC med pekskärm kan man mejla och surfa. Med Mediazone är det enkelt att ladda mobiltelefon, hantera datafiler eller trådlöst koppla din smartphone till radion. Lika enkelt och bekvämt som på kontoret.

Hyttfjädringen Komatsu Comfort Ride är en valmöjlighet som rekommenderas av kunderna. De som provat Comfort Ride vet hur mycket det förbättrar förarkomforten.
Komatsu 855 with full load

Kvalitet

Skotarna förkroppsligar varje aspekt av kvalitet. Kraftiga ramar och väldesignade komponenter minimerar oplanerade stillestånd. Robusta chassin, kraftiga boggiaxlar och starka kranar är ordentligt dimensionerade för tuff körning. Midjesystemet är gjutet och de båtformade ramarna är gjorda av höghållfast stål.

Våra skotare bygger på välbeprövad teknik med lösningar som håller i riktigt tuffa arbetsförhållanden. I allt från chassi, ramar och axlar till kran, hytt och styrsystem har vi testat och verifierat kvaliteten.

Varje komponent på våra maskiner är noga utvalda och testade för att helheten ska leverera maximal funktionalitet och tillförlitlighet. Och väljer du ProSelect får du orginalreservdelar, tillbehör och förbrukningsartiklar som är anpassade till din Komatsumaskin.