Komatsu 845 - 2021

En allroundskotare

Komatsu 845 - 2021

Komatsu 845 är en allroundmaskin som passar både i gallring och i lättare slutavverkning. Med 2021 års modell har den uppdaterats med nyheter i form av nytt chassi, ny motor och nytt styrsystem. Den är nu helt i linje med de större skotarna, i ett kompaktare format. 

Egenskaper

Comfort Ride

En ny generation av komfort

En skotarförare tillbringar många timmar om dagen i hytten, vilket gör det otroligt viktigt med en trevlig och bekväm arbetsmiljö. Komatsu Comfort Ride dämpar effektivt stötar och vibrationer och ger på så vis en ergonomisk arbetsmiljö. Detta bidrar i sin tur till högre produktivitet och bättre lönsamhet.

Den nya generationen av Comfort Ride har komforthöjande funktioner som justerbar fasthet i sidled och automatisk nivellering i sidled vid stillastående och vid låg hastighet. Det förhöjda avlastningsläget fungerar nu också vid låg hastighet, för att göra det smidigare att flytta skotaren vid avlägget. Goda nyheter för alla skotarförare!

Ny design

Den nya motorhuven har en modern utformning och är mer strömlinjeformad. Samma som för de större skotarna men i mindre format.

En kran som gör jobbet lätt

Våra skotarkranar har en unik design och är till 100 % optimerade för Komatsu-skotare. Den välmatchande kombinationen av maskin, kran, hydraulik och gripare ger en skotare med hög produktivitet och god tillförlitlighet. Kranarnas design innebär ett minimum av utstickande delar, exempelvis vår design av teleskoparmen, vilket hjälper till att skydda kvarvarande bestånd i gallring. De har också en mycket skyddad slangdragning i form av vår ProTec-länk, vilket ger högre tillförlitlighet..

 

Flexibelt lastutrymme

Lastutrymmet på Komatsu 845 är, liksom för de större skotarna, rymligt och flexibelt med många anpassningsmöjligheter för olika avverkningsförhållanden. En viktig målsättning vid maskinutveckling är att optimera lastvolymen i förhållande till lastkapaciteten. Därför erbjuder vi gott om möjligheter att anpassa lastutrymmet med olika optioner. Våra skotare har också kapaciteten att hantera olika sortiment i samma lass. 

Utmärkt sikt i alla riktningar

I gallring är det extra viktigt att föraren har en bra överblick över både den omgivande skogen och var maskinen är i förhållande till varje enskilt träd. Därför är sikten i gallringsskotarna, liksom i alla Komatsuskotare, utmärkt i alla riktningar – så väl över huven och ner mot hjulen som över lastutrymmet och trädtopparna. Detta gör att föraren kan känna sig trygg med att inte skada kvarvarande bestånd.

Specifikationer

845 2021

Översikt

A. Bredd

Med 600/55x26,5 däck: 2 620 mm

B. Längd, total

9 380 mm (med den korta bakramen)

C. Längd, framaxel till styrmidja

1 850 mm

D. Längd, styrmidja till bakaxel

2 900 mm

E. Transporthöjd med slangar och däckkompression

3 880 mm / 3 840 mm (105F med krantilt)

F. Markfrigång, vid styrled

660 mm

Anmärkning

Måttangivelserna är nominella och kan variera beroende på tillverkningstoleranser och utrustningsval

Ungefärlig vikt

Från 16 950 kg

Allmän info

AGCO Power, 4-cylindrig dieselmotor med turbo och laddluftkylare. Uppfyller kraven enligt EU Stage V (Europa och EPA Tier 4F (Nordamerika)

Slagvolym

4,9 l

Effekt

140 kW DIN vid 1 900 rpm.

Vridmoment

800 Nm vid 1 500 rpm

Bränsletank

145 l

Bruttolast

12 000 kg

Lastarea

3,5 - 4,8 m²

Kran

Komatsu 105F, Komatsu 130F

Räckvidd

105F: 7.7 m / 9.5 m /10 m, 130F: 8 m / 10 m

Lyftmoment, brutto

105F: 103 kNm, 130F: 127 kNm

Vridmoment, brutto

28,7 kNm

Rotator

G121 och svängdämpad länk.

Grip

Komatsu G28

Flöde

280 l/min vid 2 000 rpm

Spänning

24 V

Batterikapacitet

2 x 140 Ah

Generator

2 x 100 A

Körhastighet

0 - ca 25 km/h

Dragkraft

170 kN

Allmän info

Standard- och extrautrustning är marknadsanpassade och varierar från land till land. Specifikationen beskriver funktioner som i en del fall är tillval. Kontrollera med din säljare vad som är standard eller tillval. Vikter är baserade på angiven utrustning i grundspecifikation. Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande.

Våra kunder

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.