MaxiFleet

Ett Fleet Management-system skräddarsytt för dig och din skogsmaskin

MaxiFleet är vårt webbaserade Fleet Management-system för skogsmaskiner. Kombinationen av avancerad webb- och mobilteknik och våra fem årtionden med erfarenhet av skogsbruket gör MaxiFleet till ett naturligt nästa steg för ökad produktivitet.

MaxiFleet gör det möjligt att lokalisera alla maskiner, se status för enskilda maskiner, övervaka produktionen och informationen om maskinen, samordna/optimera hela maskinflottan och vidta förebyggande underhållsåtgärder.
Systemet ger dig fullständig översikt på din smartphone, pekplatta eller dator. MaxiFleet kan sammanfattas med följande kraftfulla funktioner:
Man with a mobile phone checking out MaxiFleet

Översikt över alla dina maskiner

Med MaxiFleet kan du alltid se var dina skogsmaskiner befinner sig. Denna konstanta översikt och övervakning gör att du snabbt kan planera och optimera kapacitet och resurser, samt effektivt minimera riskerna för oönskad användning och stöld. Naturligtvis gör möjligheten att övervaka dina maskiner dygnet runt, att du kan känna dig mer trygg samtidigt som det ökar säkerheten för dina förare.

Lättillgänglig information

Med MaxiFleet kan du hämta in all slags data och information om dina skogsmaskiner i realtid via webben – oavsett tidpunkt och plats. Du har alltid tillgång till sammanfattningar över viktiga nyckeltal, beräknade i rullande tremånadersperioder. Det gör det enkelt att hålla koll på dina maskiner och upptäcka om någon maskin skulle avvika från de övriga. Systemet tillhandahåller effektiva verktyg för analys och jämförelse av detaljerad information för olika maskiner, modeller, skördaraggregat och så vidare. Med hjälp av denna information kan du sedan sätta samman det perfekta ”teamet” med maskinresurser för varje enskilt uppdrag.

Man standing in a Komatsu forwarder

Åtkomst dygnet runt

MaxiFleet ger även en konstant överblick och åtkomst dygnet runt – i realtid – till alla typer av maskindata som genereras av skogsmaskinens styr- och informationssystem, MaxiXT. Varningar och larm – som skickas till din mobiltelefon, via webben, eller e-post – gör att du kan utföra förebyggande underhåll och undvika större reparationer och kostsam stilleståndstid. Du har fullständig åtkomst till all information och datahistorik från det att maskinen ansluts till MaxiFleet-systemet. Den här metoden för att visualisera all faktabaserad information om maskinen ger dig snabbt ett tydligt svar på om maskinerna används optimalt.

MaxiFleet - Systematic advantages

Många valmöjligheter

Vårt styr- och informationssystem MaxiXT är nyckeln till alla fördelar med MaxiFleet. Du kan i princip hämta och bearbeta vilken information du vill från MaxiXTs omfattande data med några enkla knapptryckningar i MaxiFleet; få fullständig överblick över maskinernas KPI:er, maskin-ID:n, geografiskt läge, maskintimmar, KPI:er för produktivitet, tillgänglighet, bränsleförbrukning, larm, varningar, reparationer osv. Allt är färgkodat för snabb identifiering och jämförelse, och kan exporteras till en fil i PDF- eller XML-format. I rapportfunktionen går det att välja och analysera samtliga delar av maskinen på ett smidigt sätt. Du kan filtrera och välja ut de data du är intresserad av, inklusive start- och slutdatum, och skapa en mängd olika rapporter. Naturligtvis kommer du även åt alla produktionsrelaterade originalfiler: välj bara start- och slutdatum och ladda ned filerna. Utöver alla dessa funktioner kan du även skapa behörighetsnivåer för olika användare och roller. Det gör att MaxiFleet kan användas av hela organisationen, från föraren och teknikern till en mer omfattande företagsnivå.

Webbaserat

Eftersom MaxiFleet är webbaserat är det alltid uppdaterat och tillgängligt på din Internetuppkopplade dator, surfplatta eller smartphone. Användargränssnittet anpassas automatiskt efter den enhet du använder. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och du har tillgång till de kraftfulla funktionerna i MaxiFleet.

För att få en demonstration, kontakta närmaste Komatsu Forest anläggning.

Du har valt att inaktivera inbäddade cookies. Aktivera dem för att använda denna funktion som avsett.

"Det underlättar min arbetsdag"

Se filmen där Dieter Wiese, Forstbetrieb Weise, Tyskland, berättar om hur MaxiFleet har underlättat hans arbetsdag.