Arbetsuppgifter
Som systemtekniker kommer du jobba med drift och förvaltning av IT-infrastruktur på lokal och global nivå inom koncernens bolag. Vi tror att du har kompetens inom något av områdena; Windows Server/Client, Active Directory, Intune, Azure M365, Cisco Meraki och SQL Server. Du fungerar också som tekniskt stöd till andra delar av organisationen i systemprojekt och förvaltningsarbete.

Vi genomgår en transformation där flertalet applikationer och system blir molnbaserade och där vi går mot att i större utsträckning konsumera tjänster. Vi köper också konsulttjänster inom olika områden, och vi tror att du också trivs i en beställarroll kombinerat med operativt arbete. Kort sagt erbjuder vi en omväxlande arbetsroll där vi kan forma ansvarsområden efter intresse och kompetens.

Du ingår i teamet för Infrastructure and Operations, som stödjer hela Komatsu Forest globalt inom området. Tillsammans inför- och utvecklar vi ramverk, metoder och arbetssätt inom bland annat arkitektur, identitets- och behörighetsstyrning.

Profil
Är du personen som brinner för IT-infrastruktur och vill ta nästa kliv i din karriär? Vi tror att du har en akademisk utbildning inom IT-området, gärna med inriktning mot IT-säkerhet, eller så har du motsvarande kunskaper genom dina tidigare erfarenheter. Vi söker dig som har några års erfarenhet inom IT-området där du skaffat dig både kunskap och erfarenhet av informations- och IT-säkerhet, riskhantering och säkerhetsprodukter. Du behärskar engelska språket i tal och skrift. Har du erfarenhet av ITSM eller liknande ramverk är det meriterande.

Som person tar du initiativ och driver dina arbetsuppgifter från start till mål, du är strukturerad och har en god analytisk förmåga. Du är pedagogisk och kommunikativ och van att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vilka är vi på ICT?
Vår ICT-avdelning finns vid huvudkontoret i Umeå och tillsammans ansvarar avdelningen för drift och support av IT-miljön för hela koncernen. Avdelningen har en central roll i att möjliggöra vår globala tillväxt, utveckling och samverkan inom bolaget.

ICT-avdelningens primära uppdrag är att stödja samtliga delar av verksamheten utifrån de behov som finns nu och i framtiden samt att säkerställa en stabil och säker driftsmiljö.

Avdelningen arbetar med allt ifrån användarsupport till IT-produktionsmiljö. Systemutveckling görs i samverkan med de olika verksamhetsgrenarna i koncernen. I verksamheten finns många olika system både "onsite", i egna serverhallar och i molnet. Vi samverkar med flera olika externa partners för att hantera utveckling och support.

För mer information
Kontakta Andreas Hedström, Acting group manager Infrastructure & Operations, andreas.hedstrom@komatsuforest.com

Facklig representant för Unionen är Stefan Sundström, 090-70 94 38, facklig representant för Sveriges Ingenjörer är Anders Janze, 090-70 95 63.

Ansökan
Urval sker löpande. Skicka din ansökan till careers@komatsuforest.com senast 2022-12-01. Märk ansökan: ”Systemtekniker IT”. 

Vi är ett globalt företag som vet att mångfald bidrar till goda resultat och en bättre arbetsplats.

Välkommen med din ansökan!