Erik kommer senast från Ålö i tjänsten som ansvarig för Ålös lastare under andra varumärken. Nu väntar istället försäljning av våra röda skogsmaskiner – och han ser ett roligt arbete framför sig:

Det känns otroligt spännande med maskinen i sig. Hur avancerad den är, och hur den hanterar stående träd till stock vid avlägget. Sedan har jag en bra uppfattning om Komatsu Forest som företag – att det satsas på utveckling.

Berätta lite om dina tidigare erfarenheter?
Jag har jobbat med inköp, logistik och försäljning. Nu senast arbetade jag med försäljning av Ålös lastare till Massey Ferguson, Valtra och Zetor. 

Vad är viktigt för dig när det kommer till affärer?
Mötet med kunden. Ett gammalt men väldigt sant uttryck är att affärer inte görs bakom ett skrivbord utan mellan människor. Jag vill att vi bygger ett förtroende, känner kundens behov och att vi är nöjda tillsammans. 

Erik förklarar vidare att han tror på att vara nära kunderna – att lära känna varandra och att lära känna marknadens behov och hur det förändras. Samtidigt sprakar det till en gnista med tävlingsinstinkt:

Jag vill utveckla oss mer, få ut ännu mer röda maskiner i Sverige. Jag ser framemot att komma igång, att lära känna organisationen, maskinerna och kunder.

Den första oktober gör Erik som sagt sin första dag hos oss på Komatsu Forest. Han tror att det kommer att vara en uppstartstid med fokus på att lära sig kring maskiner, service och tjänster.

Ja, med avancerade maskiner är det såklart mycket att lära sig också. Men jag har förstått att jag har nära till produktspecialister, och inte minst tio kunniga säljare. 

Peter Hasselryd, VP Marketing and Sales Sverige, välkomnar tillskottet Erik Bergström:

Han är en klar förstärkning på marknadssidan med hans gedigna erfarenhet av försäljning och hans intresse för kundens behov. Det innebär att vi kommer ännu närmare kunderna på vår hemmamarknad.

Erik Bergström
Ålder: 51 år
Familj: Fru Charlotta och två grabbar, Axel 21 och Sixten 15.
Bor: Umeå med sommarstuga i Furuögrund Byske
Intressen: Jag är hobbysnickare, och gillar att fiska i både hav och fjäll.