Arbetsuppgifter

Som GM Product Planning ansvarar du för att leda arbetet med att definiera våra framtida produkter baserat på kundernas behov och önskemål - i samklang med forskning, innovationer och teknikutveckling i framkant. Du kommer att leda ett team av produktchefer och du kommer att arbeta nära vår utvecklingsavdelning, marknadsavdelning samt våra säljbolag och återförsäljare.

Ditt arbete består av att initiera och planera våra framtida produkter; såväl maskiner som digitala produkter för att säkerställa att rätt produkter når marknaden. Du ansvarar för produkternas lönsamhet och medverkar vid lanseringar av utvecklade produkter. Ditt arbete består även av samverkan med intressenter inom forskning och skogsbranschen.


Personliga egenskaper

Du har god förmåga att: analysera fakta som du omsätter till strategiska och affärsmässiga beslut, driva utvecklingen framåt – utifrån företagets värderingar och processer, samt att ta fram både kort och långsiktiga produktplaner samt förmedla tydliga beslutsunderlag till företagsledningen.

Du har goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på engelska. Tjänsten innehåller resor till våra säljbolag mm runt om i världen. Placeringsort är Umeå. 


Erfarenhet

Du har en bakgrund som ingenjör eller besitter god teknisk kunskap. Kunskap om digitala produkter som styrsystem etc. är meriterande. Kunskap om skogsbranschen i allmänhet är en fördel.


Välkommen med din ansökan senast 2020-04-17. Du skickar ditt CV och personliga brev till: careers@komatsuforest.com. Märk ansökan med: "GM Product Planning".

Vid frågor kontakta Marknadsdirektör Ola Boström: 090-709443, ola.bostrom@komatsuforest.com 

Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.