Då en av våra  specialister inom CAE (Computer Aided Engineering) går i pension, söker vi en ersättare. Du kommer att arbeta i vårt CAD/PLM-Team inom R&D Support med placering i Umeå. För att möta framtidens behov inom produktutveckling håller vi just nu på att implementera 3DEXPERIENCE (Catia V6 / Enovia V6).

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara delaktig i att vidareutveckla, administrera och förvalta vår nuvarande och framtida CAD/PLM plattform. I rollen ingår ansvar för metodutveckling, användarsupport och utbildning inom området CAD (Computer Aided Design) och PLM (Product Lifecycle Management).

Du kommer ha en ledande roll inom utvärdering och testning av ny funktionalitet, ansvar för administration av programvarulicenser och estimering av nya licenser. Du kommer att delta i företagets utvecklingsarbete och strategier när det gäller system för CAD och PLM. I tjänsten ingår även omvärldsbevakning när det gäller system, arbetssätt och programvaror inom området.

Erfarenhet

Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör med en gedigen erfarenhet av CAD-konstruktion, metod-utveckling och CAD/PLM-system. Du har lång erfarenhet av Catia V5 och SmarTeam, både som användare och administratör. Har du även erfarenhet av 3DEXPERIENCE, är det mycket meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Du är en duktig kommunikatör som jobbar både strategiskt och operativt. För att du ska trivas ser vi att du är lösningsfokuserad, noggrann och systematisk. Du är duktig på att dokumentera metodik och utbildnings-material på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vi tror att du är en person som tycker om att hjälpa andra att utvecklas.
 
Ansökan
Välkommen med din ansökan och CV senast 2019-08-30

Vid frågor kontakta Carina Lindmark, 090-70 96 89, carina.lindmark@komatsuforest.com

Skicka ansökan märkt ”CAD- och PLM” till; humanresources@komatsuforest.com
 
 
Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering som ger lika möjligheter för alla.